Kohtaamisia-elokuva palkittiin Portugalissa

Suomessa hienot kritiikit ja yleisön kiitokset saanut Saara Cantellin elokuva Kohtaamisia on palkittu Hopeisella Delfiinillä 26.kerran järjestetyllä Festroian elokuvafestivaalilla Portugalissa. Palkinnon vastaanottivat festivaalilla vieraina olleet ohjaaja Cantell ja kuvaaja Marita Hällfors.

Kohtaamisia on palkittu aiemmin Saksassa Nordisch Filmtage -festivaalilla, jossa se sai pääpalkinnon Baltic films -sarjassa. Seuraavaksi Kohtaamisia nähdään Aasian tärkeimpiin festivaaleihin kuuluvalla Shangain Filmifestivaalilla kesäkuussa. Festivaali valitsi elokuvan lähes 2000 ehdokkaan joukosta Panorama sarjaan. Festivaali järjestetään tänä vuonna osana Shanghain maailmannäyttelyä.

Elokuvaa on tähän mennessä esitetty myös muun muassa Ranskassa, Ruotsissa, Turkissa, Venäjällä, Brasiliassa ja Virossa. Se nähdään kesäkuussa myös Sodankylän elokuvajuhlilla.

Elokuvan ensi-ilta oli viime maaliskuussa ja sen on nähnyt elokuvateattereissa lähes 28 000 katsojaa. Pääosissa ovat Anneli Sauli, Meri Nenonen, Jenni Banerjee, Johanna af Schultén, Elena Spirina, Maryann Guuled ja Rosa Salomaa sekä muissa rooleissa Sampo Sarkola, Tommi Raitolehto, Tiitus Rantala, Leena Uotila ja Yrjö Parjanne.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat