Mainos

Kohl yllytti saksalaisia uudistuksiin

Saksan liittokansleri Helmut Kohl kehotti tiistaina saksalaisia ottamaan vastaan haasteen, jonka nopea kehitys tuo tullessaan. Kohlin mukaan saksalaisten tulisi uudistaa rohkeasti kalliina vaalimaansa sosiaaliturvaa ja hyvinvointisektoria.

-Maailma muuttuu dramaattisesti. Saksan täytyy joko mennä eteenpäin tai kaatua, Kohl sanoi puheessaan, joka välitetään Saksan televisiossa uutenavuotena.
Kohlin mukaan Saksan on jatkettava määrätietoisesti taloudellisten uudistusten linjalla.

Kulunut vuosi on ollut Saksalle vaikea. Työttömyys kipusi sodanjälkeisiin huippulukemiin ja oppositio vesitti kaikki yritykset uudistaa verojärjestelmää ja hyvinvointisektoria.
Kohl ennusti Saksalle parempaa vuotta 1998. Hänen mukaansa Euroopan suurin talous kasvaisi 2,5-3 prosenttia. Kohlin mielestä on myös oikeutettua toivoa, että avustusjonot lyhenevät maassa ensi vuoden kuluessa.

Korkeasta työttömyysasteesta huolimatta Kohlin johtama yhteishallitus on säilyttänyt Saksassa suosionsa, marraskuinen mielipidetutkimus kertoo. Runsaat 40 prosenttia saksalaisista odottaa Kohlin johtamien kristillisdemokraattien ja vapaiden demokraattien voittavan ensi vuoden vaaleissa.

Kohlin itsensä uskotaan rikkovan tulevana vuonna ennätyksiä, mikäli hän tulee odotusten mukaisesti valituksi viidennelle kaudelleen liittokanslerina.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.