Mainos

Kohl: Saksa täyttää Emu-kriteerit

Saksan liittokansleri Helmut Kohl vakuutti tänään, että Saksa täyttää Euroopan talous- ja rahaliiton Emun kolmannen vaiheen kriteerit. Kuusi johtavaa taloustutkimuslaitosta ennusti aiemmin viikolla, ettei Saksa täytä Maastrichtin sopimuksessa mainittuja kriteerejä julkisen talouden rahoitusalijäämän ja valtionvelan osalta.

Kohl myönsi Tokiossa pitämässään lehdistötilaisuudessa, ettei kriteerien täyttäminen ole Saksalle helppoa. Hän kuitenkin vakuutti, että Saksa saa taloutensa Emu-kuntoon ja uskoi taloustutkijoiden ennusteen olevan "virheellinen". Kohlin mukaan Saksan on laadittava ensi vuoden budjettinsa erittäin huolellisesti. Maan talous tarvitsee myös eräitä perusteellisia uudistuksia.

Taloustutkimuslaitosten syysennusteen mukaan Saksan julkistalouden rahoitusalijäämä on ensi vuonna 3,5 prosenttia bruttokansantuotteesta, kun se Maastrichtin sopimuksen mukaan saisi olla kolme prosenttia. Myös Saksan valtionvelan arveltiin ensi vuonna ylittävän sallitun 60 prosenttia bruttokansantuotteesta. Laitokset arvioivat Saksan tarvitsevan 15 miljardin Saksan markan (noin 45 mrd mk) lisäsäästöt, jos se mielii täyttää kriteerit. Ratkaisut avoinna

Kohl ei tänään kertonut tarkemmin, miten Saksa aikoo kriteerit täyttää.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.