Kohenna taloutesi kuntoon pienillä teoilla

Rahankäyttö on oma taiteenlajinsa, joka parhaimmillaan mahdollistaa meille itsemme hemmottelua ja pientä luksusta keskelle arkea. Vallaton rahankäyttö voi joskus johtaa myös ongelmiin ja ylivelkaantumiseen.

AVAlla maanantaisin nähtävä Matti kukkarossa -sarjassa käsitellään hyvää taloudenhoitoa, korjataan jo syntyneitä ongelmia sekä annetaan toimivia käytännön neuvoja.

Kokosimme yhteen vinkkejä, joiden avulla pienten summien säästäminen onnistuu vaivatta ja raha-asiat pysyvät hallinnassa.

– Vältä heräteostoksia tiedostamalla, mitä oikeasti tarvitset ja minkä voi suosiolla jättää kaupan hyllylle.

– Käy ruokakaupassa kerran tai kaksi viikossa, ei joka päivä. Tee alustava kauppalista ja seuraa myös tarjouksia. Vertaile eri merkkien hintoja, toisinaan edullinen merkki saattaakin osoittautua kalleimmaksi vaihtoehdoksi.

– Kiertele kirpputoreilla ja kierrätyskeskuksissa. Esimerkiksi vaatteita ja astioita löytyy kirppiksiltä usein todella edulliseen hintaan.

– Vertaile palveluntarjoajien hintoja ja pyydä tarjouksia. Kilpailuta puhelinoperaattorit, vakuutusyhtiöt ja sähköyhtiöt.

– Suunnittele auton käyttöä ja järjestä kimppakyytejä esimerkiksi töihin ja harrastuksiin. Pyöräile tai kävele lyhyet matkat. Suosi joukkoliikennettä.

– Lomaillessasi varaa lennot hyvissä ajoin, saatat säästää sievoisen summan. Vertaile hintoja ja matkusta off-seasonien aikaan.

– Luovu luottokortista.

Muista säästäessäkin, että elämän tulee olla hauskaa! Älä tingi laadukkaasta ja terveellisestä ruoasta, rentoutumisesta, harrastamisesta ja pienestä arjen luksuksesta.

Matti kukkarossa AVAlla maanantaisin klo 19.30

AVA

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja