Mainos

Kodintekniikka käy kaupaksi

Alkuvuonna myyntiään kasvattivat eniten muun muassa taulutelevisiot ja MP3-soittimet.

Kodintekniikan myynti kasvoi alkuvuonna 16 prosenttia viime vuoden alkuvuoteen verrattuna, kertoo Kodintekniikka-alan tiedotusfoorumi.

Erityisesti reippaasti alkuvuonna ostettiin taulutelevisioita, MP3-soittimia ja kämmentietokoneita. Esimerkiksi kämmentietokoneiden myynti kasvoi tammi-maaliskuussa huikeat 2214 prosenttia viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna, kun verrataan myyntiarvoja. Taulutelevisioiden myynti kasvoi puolestaan alkuvuonna 250 prosenttia.

Vanhanmalliset televisiot, stereot, tulostimet ja videokamerat kävivät puolestaan viime vuotta huonommin kaupaksi.

Kaikkien kodintekniikkalaitteiden hinnat nousivat alkuvuonna neljä prosenttia viime vuoteen verrattuna. Eniten nousi silitysrautojen hinta, 18 prosenttia, ja dvd-laitteiden, 17 prosenttia. Monien laitteiden hinnat kuitenkin putosivat: esimerkiksi myyntiään kasvattaneiden MP3-soittimien hinnat tipahtivat 47 prosenttia ja televisio- ja videolaitteiden hinnat tipahtivat 26 prosenttia.

Myös erilaisten kuvaamiseen tarkoitettujen laitteiden hinnoissa oli laskua. Digikamerat maksoivat alkuvuonna kolmanneksen vähemmän kuin viime vuoden alussa, ja digivideokamerat viidenneksen vähemmän. Digikameran keskihinta oli alkuvuonna 311 euroa ja digivideokameran 582 euroa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.