Mainos

Kodintekniikka käy kaupaksi

Suomalaiset ovat alkuvuoden aikana ostaneet ahkerasti kodintekniikkaa. Parhaiten kaupaksi ovat käyneet matkapuhelimet ja kotitietokoneet.

Alan tukkukauppiaat toimittivat kaupoille tammi-kesäkuussa tavaraa yhteensä yli 2,8 miljardin markan arvosta, mikä oli 10,8 prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna vastaavaan aikaan. Summa on laskettu tukkuhinnoista ja ilman arvonlisäveroa.

Hurjinta vauhtia eli liki 22 prosenttia kasvoi alkuvuonna matkapuhelinten myynti. Niitä toimitettiin tukkukaupoista vähittäismyyjille yhteensä 716 miljoonan markan arvosta. Myös kotitietokoneiden myynti kasvoi 10 prosenttia 470 miljoonaan markkaan.

Isoja kodinkoneita toimitettiin 704 miljoonalla markalla eli runsaat 7 prosenttia vuoden takaista enemmän. Niiden myyntiä lisää mm. se, että vanhoja koneita halutaan vaihtaa uusiin, vähemmän energiaa kuluttaviin malleihin.

Telkku

Kulutuselektroniikan toimitukset kasvoivat 6,6 prosenttia 664 miljoonaan markkaan. Elektroniikan tukkukauppiaat odottavat hyvän menon jatkuvan myös loppuvuonna, sillä kyselyiden mukaan kuluttajien ostohalut ovat vuoden 1995 jälkeen jatkuvasti kohonneet ja ovat nyt huipputasolla. Varsinkin matkapuhelinten, televisioiden ja kotitietokoneiden kysyntää pitää yllä myös uusien laitteiden tulo markkinoille. Uusista Internet-kännyköistä ja digitelevisioista odotetaan lähivuosina tuntuvaa lisäpiristettä alan kauppaan.

Kauppiaat uskovat, että myös ulkomaisten vähittäiskauppaketjujen tulo Suomen markkinoille lisää entisestään kuluttajien kiinnostusta elektroniikkaan. Ainakin alan tuotteiden mainonta lisääntyy niide vuoksi. Muualla Euroopassa kodintekniikan kauppa on alkuvuonna kasvanut vielä rivakammin kuin Suomessa. Esimerkiksi Saksassa matkapuhelinten myynnin odotetaan tuplaantuvan tänä vuonna.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.