Mainos

Kodintekniikan tukkukaupassa ennätysvuosi

Kodintekniikan toimitukset tukkukaupasta vähittäismyyntiin kasvoivat viime vuonna hieman yli miljardiin euroon. Kasvua vuotta aiemmasta kertyi lähes 14 prosenttia, ilmenee Elektroniikan tukkukauppiaiden tiedotteesta.

Kokonaistoimitusten arvo on laskettu tukkuhinnoin ja ilman arvonlisäveroa. Kulutuselektroniikan osuus koko miljardin euron potista oli 280 miljoonaa euroa.

Kodintekniikan kauppiaat odottavat, että kauppa käy hyvin myös tänä vuonna. Kuluttajia kiinnostavat niin digi-sovittimet kuin digi-televisiotkin. Tukkukauppiaiden arvion mukaan tämän vuoden alussa suomalaiskodeissa on noin 300 000 digi-sovitinta ja noin 25 000 digi-televisiota, joissa sovitin on laitteen sisällä.

Viime vuoden suosikkeja olivat viihde-elektroniikan ohella kotitietokoneet, matkapuhelimet ja tallenteet. Laajakuvatelevisiot ovat vallanneet jo 80 prosentin osuuden televisiokaupasta, ja dvd-soittimet yleistyvät kotitalouksissa, sillä viime vuonna niiden kappalemääräiset toimitukset lisääntyivät viidenneksen. Kuluttajat myös vaihtavat vanhoja jääkaappipakastimiaan uusiin ja vähemmän energiaa kuluttaviin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.