Kodinkoneketju HOT jää historiaan

Puolitoista vuotta sitten Suomeen rantautunut kodinkoneketju Hot lopettaa toimintansa. Ketjulla on myymälöitä Jyväskylässä ja Espoossa ja Vantaalla. Asiasta kertoi sanomalehti Keskisuomalaisen tänään.

SOK:n omistamassa ketjussa oli alunperin mukana Saksalainen yhteistyökumppani. Saksalaisyritys ajautui kuitenkin alkuvuodesta selvitystilaan ja SOK joutui ottamaan Hot:in kokonaan haltuunsa. -Yhtiön selvitystila tuli täytenä yllätyksenä sekä meille että Saksalaisille pankeille, kertoo erikoisliikeryhmän johtaja Juhani Järvenpää SOK:sta.

Hot-ketjun rakentaminen oli laajenemassa hyvää vauhtia ennen saksalaisyrityksen konkurssia. Liikepaikkoja oli katsottu valmiiksi Porista ja Turusta. Neuvottelut olivat käynnissä myös useissa muissa kaupungeissa. -Päädyimme kuitenkin tilanteeseen, jossa riskitaso alkoi kasvaa liian suureksi ja ketjun alasajo oli järkevin vaihtoehto, kertoo järvenpää.

Kodinkoneiden tarjontaa lisätään nyt SOK:n Prisma-ketjussa, jossa tuoteryhmä on ollut myynnissä jo aikaisemminkin. Jyväskylässä Hot-ketjun toiminta loppuu kokonaan. Espoon ja Vantaan toimintojen myymisestä SOK sen sijaan käy parhaillaan neuvotteluja. Kahden myytävän yksikön ostajakandidaattia johtaja Järvenpää ei vielä suostu paljastamaan. -Kyseessä ei kuitenkaan ole Gigantti, hän kertoo.

SOK-yhtymän tulokseen ketjun lopettamisella ei ole merkittävää vaikutusta. Muutaman kymmenen miljoonan markan menetykset eivät heilauta satoja miljoonia ylijäämäistä tulosta.

Jyväskylässä yt-neuvottelut ovat käynnissä ja ne koskevat 16 kokoaikaista ja 13 osa-aikaista työntekijää.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat