Mainos

Kodinelektroniikan kauppiailla hyvä vuosi

Elektroniikan Tukkukauppiaiden mukaan kokonaistoimitukset kasvoivat tukkuhinnoin mitattuna 4,9 prosenttia edellisvuodesta.

Kodintekniikan toimitukset nousivat viime vuonna ennätyslukemiin. Viihde-elektroniikkaa myytiin selvästi toissavuotta enemmän, mutta kasvua löytyi myös muun muassa astianpesukoneiden ja pölynimurien myynnistä, Elektroniikan Tukkukauppiaat kertoi tänään.

Kokonaistoimitukset tukkuhinnoin ilman arvonlisäveroa olivat vajaat 1,1 miljardia euroa, missä järjestön laskeman painotetun keskiarvon mukaan on 4,9 prosenttia kasvua edellisvuodesta.

Digisovittimia myytiin yli 360 000, eli 78 prosenttia enemmän kuin toissa vuonna. Taulutelevisioita suomalaiset ostivat kolminkertaisesti toissavuoteen verrattuna, mutta luku jää silti vielä noin 27 000:een. Kaikkiaan televisiomarkkinoiden arvo kasvoi vain 2,5 prosenttia.

DVD-soittimien myynti kasvoi runsaat 17 prosenttia ja kotitietokoneiden jokseenkin saman verran. Videokameroissa kasvu oli vielä voimakkaampaa.

Isoista kodinkoneista selvin kasvu nähtiin astianpesukoneissa ja liesissä, joita toimitettiin runsaat kymmenen prosenttia toissavuotta enemmän. Kodin pienkoneista suurin kasvu oli imureiden ja kahvinkeittimien myynnillä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.