Kodin joulukalenteri: Tyyny pehmentää saunojan oloa tiukoissakin löylyissä

Kiire ja stressi poistuvat harteilta viimeistään joulusaunan lämmössä. Pitkä, rentouttava löylyttely voi ottaa koville, ellei niskan alla tai selän takana ole pehmentävää tyynyä. Kodin joulukalenterin 23.luukun takaa avautuvat jouluiset pöllötyynyt, jotka surautettiin keittiöpyyhkeistä ja täytettiin styroxilla.

Tyynyjen materiaaliksi valittiin Lapuan kankureiden valikoimista Marja Rautiaisen suunnittelemat Pöllö-pyyhkeet. 46 x 70 senttimetrin kokoisesta pellava-puuvillaisesta pyyhkeestä leikattiin tyynylle passeli 50 senttimetrin pala. Kangas ommeltiin tyynypussiksi, jonka toiseen syrjään jätettiin kymmenen sentin aukko kankaan kääntämistä ja tyynyn täyttämistä varten.

Kääntämisessä ryppyyntynyt tyyny silitettiin ennen sen täyttämistä. Tyyny täytettiin vedestä piittaamattomilla styrox-kuulilla, joita myydään noin kymmenen euron kilohintaan. Kolmeen tyynyyn hujahti styroxia noin 200 grammaa. Tyynyä ei saa täyttää aivan täyteen, ettei siitä tule liian kova. Styrox-kuulilla täytyy olla tilaa liikkua tyynyn sisällä, jolloin tyynyn saa aseteltua lauteilla mukavimpaan asentoon.

Täyttöaukko ommeltiin umpeen ompelukoneella.

Jäljelle jääneistä leikkauspaloista sai ommeltua vielä yhden hieman pienemmän tyynyn, jonka toinen puoli on punainen, toinen musta.

Joululahjaksi annettavan saunatyynyn voi suosiolla ommella uusista materiaaleista, mutta perheelle tarkoitettuun tyynyyn voi käyttää vanhankin pellavapyyhkeen. Saunatyynyn voi personoida kirjomalla pyyhkeeseen tyynyn saajan nimen ennen sen ompelemista.

Teksti: Henna Kekki
Kuvat: Mikko Kekki

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja