Mainos

Kodikkuutta valkoiseen kotiin

Muutoksen suunnittelu Pirkko-Liisa Topelius

Muutoskohteena on aivan uusi, arkkitehdin piirtämä talo joka sijaitsee mukavasti korkealla mäellä. Keittiön ikkunoista näkyy naapureiden tiilikattoja ja villiviiniä Provence-henkisesti. Perhe on hankkinut huonekaluja systemaattisesti jo vuosikymmeniä ja lähes kaikki ovat muotoiluklassikoita.

Muutoksen alkaessa perhe oli jo tilannut Skannon futon-tyyppisen sohvan, Aallon tarjoiluvaunun ja Woodnotes-rullaverhot, jotka ovat tyylipuhtaasti samaa linjaa kuin aikaisemminkin hankinnat. Perheen oma historia ei näy missään, vanhat pullot ja juustomuotit ovat kirpputorilaatikossa. Kodin pinnat ovat arkkitehdin valitsemia, hienoja, lähes täydellisiä. Missä siis vika kun vikaa ei ole, mutta henki puuttuu, eikä koti tunnu kodilta.

Muutoksen teemana on siis kodikkuuden etsiminen. Huonekalujen paikkoja muuteltiin yläkerrassa varsin vähän. Yläkerran taustaseinä maalattiin syvyysvaikutelman takia ja taustaksi hienoille taideteoksille. Seinälle tehtiin kaksi isokokoista värimallia, värit Tikkurilan Symphony X467 ja Y467, molemmat beigejä. Isoista seinälle maalatuista värimalleista oli helpompaa tehdä päätös, ja lopulta valittiin vaaleampi sävy.

Taideteokset ripustettiin lähes kaikki tälle seinälle. Kirpputorille menossa oleva laatikko purettiin, ja perheen omat vanhat tavarat pääsivät jälleen esille. Vanhat apteekkipullot olivat lähes täsmälleen keittiökaappien runkojen värisiä ja ne saivat paikkansa keittiökaappien päältä. Puisista juustomuoteista tehtiin toteemi portaikkoon.

Vanhat hillopurkitkin löysivät tiensä maljakoiden seuraan lipaston päälle. Koti on valoisa, mutta lukuvaloksi hankittiin nojatuolin viereen toinen Aalto-jalkavalaisin. Yksi taideteos lisää taideseinälle oli Virpi Kannon reliefi. Betoniveistos antaa mukavasti särmää hienolle grafiikka- ja maalauskokoelmalle. Myös pehmeät matot lisäävät tunnelmaa.

Alakerran järjestys ei ollut muotoutunut vielä lainkaan, koska sohva puuttui, eikä makuuhuoneen vaatekaappia ollut asennettu.

Alakerran huoneeseen sijoittui uusi Futon-sohva joka toimii mukavana tv:n katselupaikkana ja tarvittaessa myös vierasvuoteena.

Vanha sukuharmooni sai kunniapaikan keskeltä arkiolohuoneen seinää. Vanhat ruokapöydän tuolit siirrettiin alakertaan ja niiden päälle teetettiin huput. Pöydäksi tuli Aallon klassikko tarjoiluvaunu.

Kodikkuus syntyy oman historian sekoittamisesta uudempiin hankintoihin, vanhan ja uuden yhdistäminen tuo syvyyttä ja kontrastit luovat kodikkuutta.

Tuotetiedot:

Tuolihuput: Soft Cotton, valkoinen, 180,- / kpl

Matot: Plaza väri 071, 85,-/ neliömetri Decorama Oy 09-4153 1214

Reliefi: Virpi Kanto, 250,-

Galleria: Pirkko-Liisa Topelius puh. 09-643 452

Klassikkohuonekaluihin voit tutustua mm. Artekissa tai Aallon huonekaluja myyvissä liikkeissä. Yhteystiedot löydät www.artek.fi.

Klassikkohuonekaluja myy Helsingissä myös Aero Design Furniture Yrjönkadulla.

Woodnotesin rullaverhojen jälleenmyyjät löydät www.woodnotes.fi.

Skannon yhteystiedot www.skanno.fi.

Liiketunnistimella varustettuja valaisimia saa esim. Prismoista ja hyvin varustetuista sähköliikkeistä.

(T.i.l.a. 26.10.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.