Kobe Bryantin onnettomuudesta karun uutisvirheen tehnyt tv-toimittaja hyllytetty – "Kamala virhe, jota kadun syvästi"

Yhdysvaltalainen ABC-kanava on hyllyttänyt toimittajansa Matt Gutmanin tämän uutisoitua, että kaikki koripallotähti Kobe Bryantin lapset olisivat olleet mukana tuhoisassa helikopterionnettomuudessa, kertoo uutistoimisto AP.

Ensimmäisten tietojen mukaan kopterin kyydissä olisi ollut viisi ihmistä, mutta seuraavana päivänä uhrien lukumäärä tarkentui yhdeksään.

Gutman uutisoi ABC-kanavalla lähteisiinsä viitaten, että kaikki Bryantin perheen neljä tytärtä olisivat olleet mukana tuhoisalla helikopterilennolla. Toimittaja korjasi virheensä myöhemmin sunnuntaina tv-lähetyksessä ja pahoitteli asiaa myös Twitterissä.

– Raportoin tänään väärin tiedoin, että Kobe Bryantin neljän lapsen epäiltiin olleen mukana lennolla. Se oli väärää tietoa. Pyydän anteeksi Koben perheeltä, ystäviltä ja katsojiltamme, Gutman kirjoitti.

ABC-kanavalle virhe oli kuitenkin liikaa. Keskiviikkona yhtiö antoi tiedotteessa lausunnon, että Gutman on hyllytetty työstään.

– Oikeiden faktojen uutisoiminen on journalismimme kulmakivi. Kuten hän itsekin myönsi sunnuntaina, Matt Gutmanin aiempi raportti ei ollut faktoiltaan oikein eikä mennyt yksiin toimituksellisten vaatimustemme kanssa, ABC kommentoi.

ABC ei halua kommentoida hyllytyksen kestoa tai sen muita yksityiskohtia. Gutman tunnustaa tehnensä ison virheen.

– Vaadimme tällä alalla ihmisiä vastuuseen, ja minä olen vastuussa kamalasta virheestä, jota kadun syvästi, Gutman kertoo tiedotteessa.

– Haluan henkilökohtaisesti pahoitella Bryantin perheelle heidän tuskallista menetystään ja sitä lisätuskaa, jota uutisointini tuotti.

Lue myös:

    Uusimmat