Mainos

Knutbyn pastori tuomittiin elinkautiseen

Uppsalan käräjäoikeus tuomitsi tänään helluntaiseurakunnan pastorin vankeuteen yllytyksestä murhaan ja murhayritykseen. Juttua puidaan seuraavaksi hovioikeudessa.

Ruotsia järkyttäneessä Knutbyn murhamysteerissä on saatu välitilinpäätös. Uppsalan käräjäoikeus on tuominnut helluntaiseurakunnan pastorin vankeuteen yllytyksestä murhaan ja murhayritykseen. Pastorin perheen entinen lastenhoitaja todettiin syyllikseksi murhaan ja murhayritykseen. Hänet määrättiin psykiatriseen hoitoon.

Murhatragedia sai alkunsa tammikuussa. Entinen lastenhoitaja tunkeutui helluntaiseurakunnan pastorin kotiin ja ampui tämän vaimon kuoliaaksi. Sitten lastenhoitaja ampui naapurin miestä.

Ruotsissa pikkukylän murhamysteeriä on seurattu tarkasti. Erityiseksi sen teki suljetun helluntaiseurakunnan monimutkaiset ihmissuhteet. Murhatun Alexandran mies, Helge Fossmo, kuului helluntaiseurakunnan johtohahmoihin. Hänellä oli salainen suhde naapurin, murhayrityksen kohteeksi joutuneen David Linden vaimoon.

Lastenhoitaja Sara Svensson on myöntänyt murhan ja murhayrityksen. Myös hänellä oli suhde pastorin kanssa. Pastorin ensimmäinen vaimo, Heléne Fossmo kuoli vuonna 1999. Onnettomuutena tuolloin pidetty kuolema otettiin tutkittavaksi uudelleen tänä keväänä. Helge Fossmo tuomittiin elinkautiseen vankeuteen yllytyksestä. Uppsalan käräjäoikeus katsoi pastorin hyväksikäyttäneen asemaansa rakastettuna ja uskonnollisena johtajana.

- Tiesin jo etukäteen, että jos elinkautinen tulee, asiakkaani valittaa, Helge Fossmon asianajaja Ola Nordström sanoo.

Sara Svensson oli jo ennen tuomion julistamista todettu pahoin häiriintyneeksi. Hänet määrättiin psykiatriseen hoitoon.

Pastoria ei tuomittu ensimmäisen vaimon murhasta. Käräjäoikeuden mukaan todisteet eivät olleet riittävät.

- Esiintulleiden tietojen perusteella tuomio tuntuu oikealta, helluntaiseurakunnan jäsen Britta Söderlund sanoo.

- Mutta tiedämme, että tämä jatkuu hovioikeudessa, joten tämä tuntuu melko pitkältä prosessilta.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 30.07.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.