Mainos

Knutbyn kuolemantapaus ehkä tapaturma

Ruotsin sosiaalihallituksen mukaan Knutbyn kuolemantapaus saattoi olla tapaturma.

Ruotsin Knutbyssä vuonna 1999 kylpyammeesta kuolleena löydetyn naisen kuolema saattoi yhtä hyvin johtua kaatumisesta kuin olla toisen henkilön aiheuttama, ilmenee Ruotsin sosiaalihallituksen oikeudellisen neuvoston antamassa lausunnossa.

Uutistoimisto TT:n mukaan syyttäjä on pitänyt naisen kuolemaa murhana ja syyttää siitä tämän aviomiestä, Knutbyssä asunutta helluntaisaarnaajaa.

Tapausta käsittelevä Uppsalan käräjäoikeus pyysi naisen kuolinsyystä lausunnon sosiaalihallitukselta. Lausunnon perusteella tapaus ei välttämättä ollut murha.

Knutbyn tapahtumat ovat saaneet Ruotsissa valtavasti julkisuutta tammikuusta asti, jolloin saarnaajan toinen vaimo surmattiin kotonaan ampumalla. Ampumisen tutkinnan yhteydessä alettiin tutkia uudelleen myös saarnaajaan edellisen vaimon kuolemaa, joka on aiemmin todettu tapaturmaksi.

Saarnaajaa syytetään Uppsalan käräjäoikeudessa myös yllytyksestä toisen vaimonsa murhaan. Ampumisen on tunnustanut nainen, joka asui aiemmin saarnaajan luona. Saarnamies on kiistänyt kaikki syytteet.

Oikeudenkäynti Uppsalassa jatkuu torstaina.

Oikeudenkäynnissä on ollut tauko, kun oikeus odotti sosiaalihallituksen lausuntoa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.