Mainos

Klovnit pitävät brittitutkimusta pelleilynä

Klovniyhteisölle tutkimustulokset olivat järkytys. Pellet tyrmäsivät tulokset tuoreeltaan.

Sheffieldin yliopiston tutkijaryhmä on julkistanut viime viikolla selvityksensä lasten viihtyvyyden parantamisesta sairaaloissa. "Tutkimuksessa" oli mukana vain 250 lasta. Heistä yksikään ei halunnut klovneja vuoteensa viereen irvistelemään, kuten lapset ilmeisesti ovat klovnien vierailut kokeneet.

- Saimme selville, että lapset eivät pidä klovneista. Osa lapsista piti klovneja jopa pelottavina, tutkijat kommentoivat saamiaan tuloksia.

Klovniyhteisölle tutkimustulokset olivat järkytys. Tutkimuksesta raportoinut uutistoimisto Reuters sai vastaanottaa klovneilta suoranaisen sähköpostitulvan.

- Tutkimuksen 250 lasta on mitätön määrä verrattuna niihin 250 000 lapseen, joiden luona vierailemme sairaaloissa vuosittain, newyorkilaisen sirkuksen viestintäjohtaja Joel Dein puhisee.

Toinenkin New Yorkin klovni ihmettelee tuloksia.

- Olen ollut klovnina sairaaloissa, päiväkodeissa, kouluissa ja monessa muussakin paikassa, 21 vuotta klovnina esiintynyt Elaine "Daisy D. Dots" Vercellone muistaa.

- Klovnin läsnäolo antaa ihmisille, niin lapsille kuin aikuisillekin, mahdollisuuden heittäytyä vähäksi aikaa hassuksi, Daisy D. Dots perustelee klovnien tarpeellisuutta,

Hether Myers, klovnina PipSqueakTheClown, pitää hänkin tutkimustuloksia outoina. Myers kuitenkin kokee klovnien sairaalavierailut monimutkaisemmaksi asiaksi kuin Daisy D. Dots tai Joel Dein.

- Yleensä meistä pidetään, mutta jotkut myös pelkäävät klovneja. Se on väistämätöntä. Kuka pelkää koiria, kuka hämähäkkejä, kuka klovneja, Myers pohdiskelee.

- Klovnin täytyy vaistota, milloin häntä pelätään. Ja siitä klovnin täytyy osata tehdä tarvittavat johtopäätökset, Myers vaatii.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.