Mainos

Klinikka puolustaa raskausjälkien korjaamista veitsellä: Kysyntää ollut aina

Kauneuskirurgiaan erikoistuneet klinikat ovat aktivoituneet raskauden epätoivottujen jälkien hoitojen markkinoinnissa. Muun muassa lehtien väliin ujutetut mainosliitteet kertovat näyttävästi Mommy Makeoverista, jolla raskauden ja imetyksen jäljet pyyhkäistään muistojen joukkoon.

Ajatus äidin muodonmuutoksesta on rantautunut Suomeen muun Euroopan kautta Yhdysvalloista, mutta alun perin se on lähtöisin Latinalaisesta Amerikasta.

– Siellä plastiikkakirurgiakulttuuri on erilainen. Siellä on pidempään ajateltu, että äidillä on oikeus siihen, että muotoja vähän palautellaan raskauden jälkeen plastiikkakirurgisin keinoin. Me olemme vasta pikkuhiljaa tulossa siihen pisteeseen, arvioi tamperelaisella KC Clinic -lääkäriasemalla työskentelevä plastiikkakirurgi Heikki Kupi.

Kupin mukaan Mommy Makeoveriin sisältyviä toimenpiteitä on tehty Suomessakin jo aikaisemmin, mutta niitä ei ole käsitelty yhtenä kokonaisuutena.

– Tälle on varmasti ollut aina kysyntää. Tämän tyyppistä toimintaa on tehty ilman, että siitä on puhuttu niin, että palautetaan raskauden jälkeisiä muutoksia, mutta nyt kun sitä on tuotu mediaan vähän enemmän, niin kyllähän tämä heti herättää huomiota.

Lääkäriasemalle kulkeutuva palaute on Kupin mukaan pääasiassa ruusuja, mutta Kupi ymmärtää palvelun aiheuttavan suuria tunteita myös toiseen suuntaan.

– Raskaushan on luonnollinen ja positiivinen ilmiö ja me lähdemme puhumaan, että raskaus aiheuttaa negatiivisia muutoksia ja niitä voi hoitaa plastiikkakirurgialla. Siinä on kaksi asiaa – muutokset ja plastiikkakirurgia, jotka varmasti tuovat ärsykkeitä. Se on selvä juttu, Kupi pohtii.

Kupin asiakkaista Mommy Makeover -otsikon alle asettuvia tapauksia on 300-400 vuodessa. Asiakkaiden pääasialliset kohteet ovat rinnat ja vatsa, mutta osa haluaa myös intiimikirurgiaa.

Tarkkaa lukua Suomessa tehtävistä raskauden jälkeisistä kirurgisista toimenpiteistä on mahdoton tietää, mutta arviolta niitä on muutama tuhat vuodessa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.