Mainos

Klestil vahvoilla Itävallan presidentiksi

Itävallan liittopresidentti Thomas Klestil on mielipidekyselyjen mukaan voittamassa maan ensi sunnuntaina pidettävät presidentinvaalit. Kyselyt ennakoivat 65-vuotiaalle Klestilille voittoa jo vaalien ensi kierroksella.

Mikäli kukaan ei kuitenkaan saa ehdotonta enemmistöä ensi sunnuntaina, järjestetään toinen kierros kahden eniten ääniä saaneen kesken 24. toukokuuta.

Vaaleissa on viisi ehdokasta, jotka kilpailevat vajaan 5,8 miljoonan äänioikeutetun suosiosta. Sosiaalidemokraateilla (SPÖ) ei ole lainkaan omaa ehdokasta, vaikka puolue on edelleenkin Itävallan merkittävin poliittinen voimaryhmittymä. Virallisesti SPÖ ei ole edes suosittanut jäsenilleen ketään ehdokkaista.

Mielipidekyselyjen kakkonen on evankelinen naispiispa Gertraud Knoll, joka ilmoitti ehdokkuudestaan vasta helmikuun lopulla. Häntä kannattaa kyselyissä 15 prosenttia kysellyistä.

Klestil oli vuoden 1992 vaaleissa oikeistolaisen kansanpuolueen (ÖVP). Kansanpuolue tukee häntä nytkin, mutta Klestil on itse esiintynyt vaalikampanjassaan puolueista riippumattomana ehdokkaana.
(STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.