Mainos

Klaukkalassa poliisin eristys purettu, poliisi tiedottaa pankkiryöstöstä klo 16

Itä-Uudenmaan poliisi kertoo, että Nurmijärvellä Klaukkalan keskustassa pankin ryöstänyt tekijä on päässyt tapahtumapaikalta pakoon. 

Poliisille tuli hälytys kohteeseen klo 10.36. Poliisipartiot menivät kohteeseen ja eristivät alueen heti. Ryöstön kohteena oli Klaukkalan Osuuspankin konttori.

Poliisi on tarkentanut epäillyn tekijän tuntomerkkejä: Miehellä oli yllään musta, lyhyt, urheilumallinen takki, jossa mahdollisesti oransseja yksityiskohtia. Päässään miehellä oli päähine, joka peitti myös kasvot. Jalassaan miehellä oli tummat housut sekä käsissään tummat käsineet.

Mies on arvioilta noin 180–190 cm pitkä, 20–35-vuotias ja ruumiinrakenteeltaan normaali tai roteva. Miehellä oli kädessään Valintatalon muovikassi. Mahdollisesta ryöstösaaliista poliisilla ei ole tässä vaiheessa tietoa. Hän oli poliisin mukaan ryöstöhetkellä esitellyt käsiasetta. 

Pankki on nyt tyhjä ja poliisi on tarkastanut tilat.

Kaikki havainnot epäillystä tekijästä pyydetään ilmoittamaan poliisin numeroon p. 0295 436 442.

14:01 Live-seuranta päättyy tältä erää. 

13.56 Poliisi tiedottaa, että pankkiin jätetty paketti on nyt poliisin hallussa ja se toimitetaan muualle tutkittavaksi. Klaukkalan keskustan alueen eristys on purettu ja tapauksen toiminta siirtyy tutkintapainotteiseksi. Poliisi tiedottaa seuraavan kerran klo 16.

1:30

13.37 Poliisi julkaisuut uudenkuvan epäillystä.

13:32 Toimittajamme Raija Kantomaa julkaisi Twitterissä videon paikalta.

13.22 Poliisi on julkaissut kuvan epäillystä. 

13:13 Poliisin tilannekeskuksesta kerrotaan, että pankin valvontakameran nauhoja aletaan tutkia pikimmiten. Poliisi kehottaa ihmisiä pysymään Klaukkalan ydinkeskustasta yhä pois, vaikka ei ukso tekijän olevan vaarallinen sivullisille.

13:12 Poliisin mukaan tilanne jatkuu Klaukkalassa. Pankissa ollutta esinettä tutkitaan yhä.

12:57 Poliisi kertoo tarkemmin ryöstöstä. Tilannekeskuksen mukaan pankista saatiin hälytys 10.36 ja lähin partio oli paikalla muutamassa minuutissa. Pankissa oli yksi tekijä sisällä ja hän oli aseistautunut käsiaseella.

12:51 Poliisi kertoo, että tekijän jäljiltä pankissa on pienehkö paketti tai esine, jota poliisi tutkii parhaillaan. Tuntemattoman esineen takia Klaukkalan keskusta on eristetty.

12:46 Poliisi kertoo yhä, että mahdollisesta ryöstösaaliista ei ole tässä vaiheessa enempää tietoa. Epäilyllä pankkiryöstäjällä oli kädessään Valintatalon muovikassi.

12:45 Poliisin mukaan pankkiryöstöstä epäilty on arvioilta noin 180–190 cm pitkä, 20–35-vuotias ja ruumiinrakenteeltaan normaali tai roteva. 

12:44 Poliisi kertoo lisää epäillyn tuntomerkkejä: Epäilyllä on mahdollisesti yllään musta, lyhyt, urheilumallinen takki, jossa mahdollisesti oransseja yksityiskohtia. Päässään miehellä oli päähine, joka peitti myös kasvot. Jalassaan miehellä oli tummat housut sekä käsissään tummat käsineet.

12:41 Poliisi vahvistaa MTV Uutisille, että pankin sisällä ei ole enää ketään. Paikkaa varmistetaan vaarallisten esineiden vuoksi.

12:40  MTV:n Klaukkalassa haastattelema silminnäkijä arvelee, että tekijä tai tekijöitä voi olla vielä pankissa sisällä. Poliisi ei ole vahvistanut asiaa. Paikalla olevan MTV:n toimittajan mukaan paikalle saapuu lisää poliiseja.

12:36 MTV Uutisten toimittaja Raija Kantomaa on paikanpäällä. Hän twiittasi äsken videon alueelta.

12:35 Lue silminnäkijän haastattelu täältä.

12:27 Myös STT-Lehtikuvan kuvaaja seuraa tilannetta Klaukkalassa.

12:24 MTV Uutisten toimittaja kertoo Klaukkalan keskustasta, että paikalla on yli 20 poliisiautoa ja yksi ambulanssi. Poliisi on eristämässä aluetta laajemmalta alueelta.

12:21 Paikalla oleva MTV Uutisten toimittaja kertoo, että paikan päällä on kymmenkunta sivullista seuraamassa tilannetta. 

12:20 Silminnäkijä kuvailee MTV Uutisille, että poliisi on kehottanut ihmisiä poistumaan alueelta. Poliisi on lisäksi tutkinut lähiympäristöä, muun muassa roskiksia ja lähimetsää.

12:18 Silminäkijä kertoo MTV Uutisille, että pankin henkilökunta poistui konttorista takaoven kautta. Poliisi eristi sen jälkeen alueen. Ryöstäjää ei ole näkynyt.

12:11 OP:n viestinnästä kerrotaan, että poliisi hoitaa tiedottamisen pankkiryöstöön liittyen. Aikaisemmin OP vahvisti, että ryöstetty pankki on sen konttori.

12:08 MTV Uutisten toimittaja seuraa tilannetta paikan päällä. Paikalla yhä poliiseja, ryöstäjää etsitään.

12:07 Poliisin tietojen mukaan kukaan pankin henkilökunnasta ei ole loukkaantunut ryöstössä

12:06  Tilannekeskuksen mukaan miehellä on mahdollisesti käsiase.  

12:03 Itä-Uudenmaan poliisi kertoo MTV Uutisille, että mahdollisesta ryöstösaaliista ei ole tietoa. 

12:00 Poliisi etsii harmaaseen huopahattuun pukeutunutta 40-vuotiasta miestä. Alustavien tuntomerkkien mukaan tällä olisi myös reppu.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.