Mainos

Klaukkalan pankkiryöstö: Poliisi löysi punaisen auton

Poliisi on löytänyt henkilöauton, jonka se uskoo olleen Klaukkalan pankkiryöstäjien käytössä.

– Meillä on takavarikoituna yksi auto, joka sopii tuntomerkkeihin. Erittäin suurella todennäköisyydellä se voisi olla kyseinen auto, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kimmo Hyvärinen Itä-Uudenmaan poliisista.

Hyvärinen ei tutkinnallisista syistä kerro, mistä punainen Opel Vectra löytyi. Takavarikko tehtiin puolitoista kuukautta sitten. Autosta otetut näytteet ovat parhaillaan keskusrikospoliisin laboratoriossa analysoitavana.

Tekijät yhä tavoittamatta

Auto tallentui Nurmijärven kirkonkylän terveyskeskuksen valvontakameroihin 9. maaliskuuta noin kello 10.40. Parkkeeratussa autossa oli kaksi miestä, joista toinen puki ylleen valkoisen kertakäyttöhaalarin ja sen päälle työtakin.

Kolmentoista kilometrin päässä sijaitseva Klaukkalan Nordea ryöstettiin puolilta päivin. Asiakasta aseella uhannut valkohaalarinen mies sai saaliikseen hieman alle kymmenen tuhatta euroa.

Ryöstäjä poistui paikalta jalan Seurantien suuntaan, jossa punainen henkilöauto odotti häntä. Auto poistui paikalta kiireellä Isoseppälää pitkin kohti etelää. Tämän jälkeen autosta ei ole havaintoja.

Valkohaalarinen ryöstäjä puhui suomea murtaen. Hyvärisen mukaan on mahdollista, että tekijät ovat ulkomaalaisia.

– Emme edelleenkään sulje pois sitä mahdollisuutta. Ryöstäjä puhui murtaen suomea, mutta se voi olla myös harhauttava tekijä.

Motiivi liittyy huumeisiin?

Pankkiryöstöt ovat olleet viime vuosina harvinaisia, mutta vielä 90-luvulla niitä tehtiin jopa sata vuodessa. Klaukkalan tapauksessa selvittämistä vaikeuttaa se, että pankin valvontakamera ei ollut ryöstöhetkellä toiminnassa, ilmeisesti teknisten ongelmien vuoksi.

Poliisin tietojen mukaan ryöstön motiivi liittyy huumeisiin.

– Meillä on tutkinnassa tullut sellaista tietoa, mutta tätä en pysty avaamaan yhtään enempää, Hyvärinen sanoo.

Yhteyksiä henkirikokseen selvitetty

Itä-Uudenmaan poliisin samoilla tutkijoilla on selvitettävänä myös toinen Klaukkalassa viime keväänä tapahtunut rikos. 47-vuotiaan turkulaismiehen taposta on vangittuna tällä hetkellä yksi aiemmin etsintäkuulutettu henkilö, mutta myös tämän tapauksen tutkinnassa on vielä paljon avoimia kysymyksiä.

– Meillä on vielä paljon henkilöitä, joita pitää tavoittaa. Vangittu epäilty on kertonut oman näkemyksensä tapahtumien kulkuun. Hän kiistää henkirikoksen. Poliisi on vähän eri linjoilla.

Myös tapon epäillään liittyvän huumeisiin. Poliisi on selvittänyt pankkiryöstön ja tapon mahdollista yhteyttä, mutta toistaiseksi mitään ratkaisevaa linkkiä ei ole ilmennyt.

Vainaja löytyi Klaukkalassa sijaitsevasta asunnosta 18. toukokuuta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.