Mainos

Klassista ja käytännöllistä

Klassinen keittiötyyli pitää pintansa vuodesta toiseen. Ja miksipä ei – vaaleat ja puukuosiset pinnat ovat tyylikkäitä ja kestäviä ja ilmava tyyli tuo lisätilan tuntua. Kun keittiö suunnitellaan huolella, on tyylikäs samalla myös käytännöllistä.

Valkoiseksi maalatut puuovet luovat perustan klassiselle tyylille. Kaapistoihin voi valita umpiovien rinnalle myös vitriiniovet, joiden takana astiat ovat kauniisti esillä ja samalla suojassa pölyltä.

Klassisen keittiön tasot ovat massiivipuuta, joka pitää pintansa lähes ikuisesti. Tasoja on saatavilla eri puulajeissa: koivuna, tammena, pyökkinä, ja niiden ilmettä voi haluttaessaan muuttaa värillisellä kalusteöljyllä tai vaikkapa vahalla, joka jättää puun syyt ja rakenteen kauniisti näkyviin.

Kodinkoneet valitaan tyyliin sopiviksi. Ulkokuoreltaan vanhanaikainen, mutta tekniikaltaan käytännöllinen ja energiaa säästävä kaasuliesi on monen kotikokin suosikki. Kodinkoneiden väri voidaan valita keittiön ilmeen mukaan, valkoisen rinnalle suosioon – ja sen ohikin – ovat nousseet erilaiset rosteri- ja alumiinipintaiset koneet. Kodinkoneet voidaan myös piilottaa kaapinovien taakse.

Tekstiileissä suositaan rauhallisia värejä. Luonnonvalkoinen, freesi sininen ja klassinen ”keittiöruutu” luovat tunnelmaa. Kauneimmat ruuanlaittoastiat pidetään esillä avohyllyissä ja seinäkiskoilla, joissa ne ovat myös näppärästi saatavilla. Erilaiset kukka- ja yrttiruukut sopivat klassisen keittiön sisustukseen hyvin. Vintage-tavarat ja kirppislöydöt viimeistelevät tyylin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.