Mainos

Klassisen musiikin ensikertalaiset haussa

Helsingin juhlaviikot kutsuu 200 klassisen musiikin ensikertalaista Finlandia-talossa 29. elokuuta järjestettävään 40-vuotisjuhlakonserttiin. Ekakertalaisia haetaan Juhlaviikkojen internet-palvelussa.

- Juhlavuotemme kunniaksi haluamme antaa klassisen musiikin elämyksen ihmisille, joilla ei ole aiemmin ollut mahdollisuutta tai intoa konsertin kokemiseen. Ekakertalaisilla on nyt ainutlaatuinen tilaisuus jakaa konserttikokemus ja siihen valmistautuminen toistensa kanssa, kertoo Helsingin juhlaviikkojen toiminnanjohtaja Risto Nieminen.

Juhlaviikot etsii aiemmin klassisen musiikin konsertissa käymättömiä henkilöitä lehti-ilmoituksilla ja nettikampanjoinnilla. Hakuun voi ilmoittaa itsensä tai kulttuuria kaipaavan ystävänsä joko internetissä tai postikortilla. Haku päättyy 19. kesäkuuta.

Valitut ekakertalaiset ovat vieraslistalla konserttiin, joka on kunnianosoitus suomalaisen musiikin elinvoimalle. Sakari Oramon johtamassa Radion sinfoniaorkesterin konsertissa kuullaan ensimmäisillä Juhlaviikoilla tilausteoksena esitetty Einojuhani Rautavaaran Anadyomede, Magnus Lindbergin Seht die Sonne sekä Juhlaviikkojen perinne, Jean Sibeliuksen viulukonsertto. Viulukonserton soittaa Elina Vähälä.

Ekakertalaisille toimitetaan etukäteen materiaalia ja infoa tulossa olevasta tapahtumasta. Ennen varsinaista konserttia ekakertalaiset saavat Finlandia-talolla vip-vastaanoton ja kunnon alustuksen tapahtumaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.