Klassinen sisäfilepihvi

  • 600 g naudan sisäfilettä
  • öljyä
  • suolaa

Poista kalvot ja leikkaa 150 g paloiksi. Painele 3 cm paksuiksi pihveiksi. Levitä pintaan ohuelti öljyä, suolaa pihvit ja paista kuumalla parilapannulla väri pintaan. Laita 180 °C uuniin 6 min kypsymään. Anna vetäytyä hetki ennen esillelaittoa.

Paahdettu mustapippurikastike

  • 2 dl lihalientä
  • 2 tl sokeria
  • 1 dl punaviiniä
  • 1 shalottisipuli hienonnettuna
  • 1 valkosipulin kynsi puolitettuna
  • 1 timjamin oksa
  • 2 persiljan vartta
  • 1 rkl paahdettua mustapippuria

Paahda mustapippuria kuivalla pannulla 10 min, kunnes pystyt sormin murtamaan pippurin ja pippurin tuoksu on "kahvimainen". Paahda sokeri kattilassa kevyesti. Lisää sipulit, sekoita 10 sek. Lisää punaviini ja keitä puolet kasaan. Lisää lihaliemi ja yrtit ja keitä jälleen puolet kasaan. Siivilöi ja lisää joukkoon murskatut pippurit. Tarjoa pihvin lisäkkeenä.

Röstiperuna

  • 400 g jauhoista perunaa
  • 50 g voita kirkastettuna
  • 1/2 dl rypsiöljyä
  • suolaa
  • pippuria

Kuori ja raasta peruna suikaleiksi liinan päälle. Purista liinan avulla neste pois ja mausta suolalla. Kuumenna teflonpannu ja lisää kirkkaan voin ja öljyn seosta kunnes pohja peittyy. Levitä pannun pohjalle raastettua perunaa noin 1 cm kerros tasaisesti ja paista perunaan ruskea pinta. Käännä öljytyn kannen avulla (tai heitä!) ja paista toiselta puolelta samalla tavalla. Leikkaa tarjolle kolmio pyöreästä perunaröstistä.

Sitruunavoissa haudutettua mustajuurta

Kuori mustajuuret, leikkaa 7 cm paloiksi ja keitä maidossa lähes kypsäksi. Kuumenna paistinpannu todella kuumaksi, lisää kirkasta voita ja paista kuivatut mustajuuret ruokosokerin kanssa ruskeiksi. Lisää joukkoon sitruunamehua, suolaa ja leikatut lehtipersiljasuikaleet. Tarjoa pihvin lisäkkeenä.

Lue myös:

    Uusimmat