Mainos

KL: Tänne tulisi monia ketjuja - jos vain yrittäjät innostuisivat

Moni kansainvälinen ketju tulisi Suomeen heti, jos franchising-ketjulle löytyisi vetäjä, kertoo Kauppalehti.

Suomeen halajavien yritysten joukossa on esimerkiksi muotiketjuja USA:sta, Euroopasta ja Pohjoismaista. Myös ravintolaketjut etsivät markkinapaikkaa Suomesta.

Kauppakeskuksia pyörittävän Cityconin uusasiaakkuuksista vastaavan johtajan Nora Immosen mukaan halukkaita franchising yrittäjiä ei tunnu löytyvän mistään.

– Suomessa franchising nähdään usein kapeasti, vaikka se tarjoaisi monia erilaisia työmahdollisuuksia. Joskus kyse on luksusliikeketjusta, joka hakee yhden liikkeen vetäjää, joskus etsitään maatoiminnan käynnistäjää, Immonen sanoo Kauppalehdessä.

Suomen Franchising-yhdistyksen toiminnanjohtaja Juha Vastamäen mukaan koko maan franchising-toiminnasta vastaavien yrittäjien löytäminen on vaikeaa, sillä vetäjään kohdistuvat vaatimukset ovat suuret.

– Maaoikeuksien omistajalta vaaditaan kykyä investoida ja osaamista ketjun toimialasta. Yleensä vetäjäksi ryhtyy joku kokenut yrittäjä tai jo toimiva yritys tai ketju, joka haluaa ottaa hoitaakseen uuden liiketoiminta-alueen, Vastamäki sanoo Kauppalehden haastattelussa.

Vastamäen mukaan franchising-yrittäjyys on kuitenkin kasvussa Suomessa. Tunnetut brändit, kuten Kotipizza, R-Kioski ja Kiinteistömaailma ovat lisänneet yrittämismuodon tunnettuutta. Myös heikolla taloustilanteella on vaikutusta asiaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.