Mainos

KL: Nuorten kasvuyrittäjien yhteisö Slush puuhaa vastamielenosoitusta

Kasvuyritystapahtuma Slushin järjestävät tahot puuhaavat vastamielenosoitusta perjantaille, jolloin kymmenet ammattiliitot ovat ilmoittaneet poliittisista työnseisauksista. Asiasta kertoo Kauppalehti.

Lehden mukaan Startup- ja teknologiakonferenssi Slushin yhteisössä on esitetty ideoita, joilla kaupat, liikenne ja koulut olisivat toiminnassa perjantaina.

– Jos ihmiset eivät mene töihin, niin voisi olla paikka tukea muulla tavalla yhteiskuntaa. Nuoret ovat miettineet, miten he voisivat pitää esimerkiksi kauppoja auki, kertoo Slushin hallituksen puheenjohtaja Ilkka Kivimäki Kauppalehden haastattelussa.

Kivimäen mukaan Slush haluaa edistää kansainvälistä yrittäjyyttä Suomessa, eikä Kivimäen mukaan järjestäjät ole virallisesti vastustamassa perjantaisia työnseisauksia.

Kivimäki sanoo uskovansa, että viikon loppuun mennessä nähdään kuitenkin jotain konkreettista toimintaa. 

Kauppalehden toisessa artikkelissa Palvelualan ammattiliiton PAMin järjestöjohtaja Niina Koivuniemi tuomitsee Slushin toimet. Koivuniemi varoittaa, että rikkuritoimintaa lakon aikana ei katsota hyvällä. 

– Tällaista suunnittelevat eivät ole ehkä miettineet tekojensa seurauksia. Jos joku rikkuritoimintaa yrittää, niin siellähän voi saada vaikka köniinsä, Koivuniemi sanoo lehden haastattelussa.

PAM oikoi myöhemmin Kauppalehden haastattelua, että jutusta saa sellaisen virheellisen käsityksen, että Koivuniemi olisi kertonut rikkureiden olevan väkivallan uhan alla. PAM toteaa tuomitsevansa kaiken väkivallan ja sillä uhkaamisen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.