Mainos

KL: Maailman kovin tuhlari omistaa yli 2 000 autoa

Jos joku osaa tuhlata rahaa, on se Brunein sulttaanin veli, prinssi Jefri Bolkiah.

Kauppalehden mukaan prinssin on laskettu tuhlanneen luksuselämään ainakin kymmenen miljardia. Miehen uskotaan käyttäneen rahaa loistoelämään enemmän kuin kukaan muu ihminen milloinkaan. Heikkoutena playboy-prinssillä ovat kauniit naiset ja nopeat autot.

Prinssillä on menopeleinään muun muassa yhteensä 2 300 kappaletta Bentleytä, Ferraria ja Rolls-Roycea. Lisäksi Tissit, Nänni 1 ja Nänni 2 -nimiset loistoristeilijät. Hankintoihin on myös kuulunut ylihintaan ostettuja Playboy-klubeja, loistohotelleita sekä seitsemän miljoonan euron, timanttikoristeinen, eroottisella kuvalla koristeltu rannekello.

Nyt prinssin omaisuus on jäädytetty ja sitä ollaan myymässä. Omaisuutta haluaa takaisin erityisesti prinssin veli, vallassa oleva sulttaani Hassanal Bolkiah. Prinssin kannalta huonompi juttu on se, etteivät tuhlatut varat olleet täysin hänen. Suuren osan tuhlatuista varoista katsotaan kuuluvan hallituksen öljy-investointirahastolle, jota hän hallinnoi. Lisäksi prinssi on toiminut Brunein valtiovarainministerinä.

Prinssin omaisuuden jaosta riidellään nyt alioikeudessa New Yorkissa. Tuhlari puolustautuu muun muassa sillä, että hän on täysin naiivi raha-asioissa. Syyn ongelmiinsa prinssi vyöryttää kokonaan yksityissihteeriensä, lakimiestensä ja neuvonantajiensa harteille.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.