Mainos

KKO: Sonera-kirjan tekijää ei vielä julki

Kustannusyhtiö Art Housen ei tarvitse vielä kertoa Sonera-kirja tekijää, päätti Korkein oikeus. Soneran ex-toimitusjohtaja Kaj-Erik Relander taas ei saanut valituslupaa taannoisesta vangitsemispäätöksestään.

Korkein oikeus on päättänyt, ettei ns. Sonera-kirjaa koskevaa hovioikeuden päätöstä panna toistaiseksi täytäntöön. Kohutun kirjan tekijää tai tekijöitä ei siis vielä tarvitse paljastaa keskusrikospoliisille.

Helsingin hovioikeus vahvisti aiemmin Helsingin käräjäoikeuden päätöksen, joka velvoittaa kirjan kustannusyhtiö Art Housen toimitusjohtajan Heikki Haavikon paljastamaan kirjan tekijän tai tekijät poliisille. Päätöstä perusteltiin sillä, ettei lähdesuoja koske kirjaa tai nettikirjoitusta.

Haavikko haki valituslupaa korkeimmalta oikeudelta. Jutun esittelijän Pasi Kumpulan mukaan KKO ratkaisee syys-lokakuun vaihteessa, antaako se valitusluvan. Jos lupaa ei heru, täytäntöönpanokielto raukeaa heti. Jos lupa taas annetaan, kielto on voimassa ainakin siihen asti, kunnes korkein oikeus tekee ratkaisunsa.

Relanderille ei lupaa valittaa vangitsemisesta

Soneran entinen toimitusjohtaja Kaj-Erik Relander ei saa valittaa taannoisesta vangitsemispäätöksestään korkeimpaan oikeuteen. Relander oli hakenut valituslupaa Helsingin hovioikeuden ratkaisuun, jossa hyväksyttiin käräjäoikeuden aiempi päätös vangita hänet.

Soneran entinen toimitusjohtaja oli vangittuna reilun viikon viime vuoden joulukuussa epäiltynä törkeästä viestintäsalaisuuden loukkaamisesta. Vangitsemista oli vaatinut keskusrikospoliisi.

Soneran teleurkintajutun esitutkinta jatkuu yhä. Keskusrikospoliisi arvelee saavansa esitutkinnan päätökseen lokakuun loppuun mennessä. Syyteharkintaan jutun uskotaan etenevän vuoden loppuun mennessä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.