Mainos

KKO: Ruandalaismiehelle ei valituslupaa - elinkautinen jää voimaan

Korkein oikeus (KKO) on hylännyt ns. Ruandan joukkotuhonta-asiaa koskeneen valituslupahakemuksen. Hylkäävä päätös merkitsee sitä, että hovioikeuden asiassa aiemmin antama tuomio jää pysyväksi.

Valituslupaa hakenut ruandalaismies oli vuonna 2010 tuomittu Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa joukkotuhonnasta elinkautiseen vankeusrangaistukseen. Helsingin hovioikeus piti rangaistuksen ennallaan maaliskuussa 2012 antamallaan tuomiolla.

Helsingin hovioikeus katsoi alkuvuodesta, että Francois Bazaramba käski surmata seitsemän ihmistä ja surmasi itsekin useita ihmisiä. Hän muun muassa johti hyökkäyksiä, levitti propagandaa ja käski polttaa koteja.

Ruandan kansanmurhassa vuonna 1994 tapettiin ainakin 800 000 ihmistä. Hutut surmasivat tutseja ja maltillisia hutuja.

Hovioikeuden mukaan Bazaramba halusi kokonaan tai osittain hävittää Ruandan tutsit. Hän on taustaltaan hutu ja nyt yli 60-vuotias. Bazaramba tuomittiin joukkotuhonnasta jo Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa. Hän on koko prosessin ajan kiistänyt syyllisyytensä. Bazaramba on istunut vankeudessa jo reilut viisi vuotta.

Puolustus on vedonnut muun muassa siihen, että sen mielestä osa Bazarambaa vastaan esitetystä todistelusta on hankittu kiduttamalla vankeja vankilassa Ruandassa. Hovioikeus kuitenkin hyväksyi vankien kertomukset todisteiksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.