Mainos

KKO: Lupaa tekstiviestimainontaan ei voi kysyä tekstiviestillä

Suostumusta tekstiviestimainoksien lähettämiseen ei saa tiedustella tekstiviestillä.

Näin linjasi korkein oikeus keskiviikkona antamassaan ennakkoratkaisussa, jossa se otti kantaa Aller Julkaisujen tekstiviestimarkkinointiin.

Mainostekstiviestit sinänsä ovat laillisia, mutta niiden lähettämiseen on saatava etukäteen vastaanottajan suostumus. Aller lähetti helmikuussa 2002 asiakkailleen viestejä, jotka oli muotoiltu niin, että ensimmäinen viesti vasta tiedusteli suostumusta varsinaisen lehtitarjouksen vastaanottamiseen.

KKO:n linjauksen mukaan tiedustelutekstiviesti itsessään on kuitenkin jo suoramarkkinointia ja vaatii suostumuksen. Tekstiviestin sisältö oli seuraava: "Hei! Saanko lähettää sinulle Seiskan tarjouksen? Vastaa tähän viestiin sanoilla TARJOUS KYLLÄ (norm. hint. tekstiviesti) Kiitos! Nina / Seiskan asiakaspalvelu." Aller lähetti viestin automaattista järjestelmää käyttäen omille asiakkailleen.

KKO:n mukaan keskiviikkoinen päätös ei kuitenkaan estä Alleria käyttämästä tuotteidensa myynnin yhteydessä saatua puhelinnumeroa muiden tuotteiden suoramarkkinoinnissa, jollei asiakas ole sitä kieltänyt. Eli mikäli asiakas on jossain yhteydessä antanut esimerkiksi lehtikustantamolle puhelinnumeronsa, katsotaan se suostumukseksi, ja mainostekstiviestejä saa lähettää.

Markkinaoikeus oli omassa ratkaisussaan kieltänyt 60000 euron sakon uhalla Alleria jatkamasta tekstiviestimarkkinointia ilman ennalta annettua suostumusta. KKO piti uhkasakon voimassa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.