Mainos

KKO hyväksyi määräaikaisten työsopimusten ketjuttamisen

Korkein oikeus hyväksyi vantaalaisen päiväkodin tavan tehdä määräaikaisia työsopimuksia vuodeksi kerrallaan. KKO antoi asiasta ennakkoratkaisun keskiviikkona.

Ratkaisua perusteltiin sillä, että päiväkotiyhtiön ainoa asiakas oli Vantaan kaupunki, joka osti palveluja vuodeksi kerrallaan. Kaupunki määräsi myös maksettavan hinnan.

Lain mukaan työsopimukset on tehtävä vakinaisiksi eli toistaiseksi voimassa oleviksi, ellei määräaikaiseen sopimukseen ole perusteltua syytä.

KKO katsoi, että tässä tilanteessa yhtiö pystyi järjestämään toimintansa vain vuodeksi kerrallaan. Siksi myös työsopimukset saattoi hyvästä syystä tehdä määräaikaisina vuodeksi kerrallaan.

Oikeuden mielestä sillä ei ollut merkitystä, että määräaikaisia sopimuksia tehtiin useina vuosina peräjälkeen.

KKO:n päätös syntyi äänestyksen jälkeen. Enemmistön muodostivat oikeusneuvokset Mikko Tulokas,Pertti Välimäki ja Juha Häyhä. Oikeusneuvokset Liisa Mansikkamäki ja Ilkka Rautio yhtyivät esittelijän mietintöön. Sen mukaan työntekijöitä ei voinut jättää vakinaistamatta siksi, että kaupungin ostojen jatkuminen oli epävarmaa.

Helsingin hovioikeus oli aiemmin päätynyt samalle kannalle kuin KKO nyt. Vantaan käräjäoikeus puolestaan oli katsonut, ettei määräaikaisten sopimusten ketjutukselle ollut perusteita.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.