Mainos

Kivipäätä tavoittelee seitsemän ehdokasta

Toista kertaa jaettavan Kivipää-palkinnon saajaehdokkaiksi on valittu seitsemän henkilöä tai hanketta kirjallisuuden ja teatteritaiteen eri aloilta.

Ohjaaja Minna Jaakkola on ehdolla tinkimättömästä tavastaan tehdä teatteria, käsikirjoitushautomo KOMteksti tuestaan kotimaisille kirjoittajille, kirjailija Helmi Kellokumpu novellikokoelmastaan Havun takana, Kiiltomato-projekti laadukkaan arvostelufoorumin tarjoamisesta internetissä, Leif Salmen asenteestaan ja esseekokoelmastaan Kävelyllä Lenin-puistossa, kirjailija Juha Vakkuri runokokoelmastaan Kirjeitä 15-vuotiaalle maalivahdille ja Villa Karo hankkeen toteuttamisesta sekä ääntelevä kääntäjä Juha Valkeapää moni-ilmeisestä työstään ääniteatterin parissa.

Palkinto jaetaan Mikael Agricolan päivänä 9. huhtikuuta 2001. Sen saa henkilö tai ryhmä, jonka toiminta pohjaa suomalaiseen kieleen tai kirjallisuuteen. Perusteena voi olla yksittäinen teos, teko tai kokonainen elämänura. Viime vuonna palkinnon sai runoyhdistys Nihil Interit, uuden runosukupolven innoittaja.

Palkinnosta päättää kahdeksanhenkinen Kivipää-komitea, johon kuuluvat Annina Holmberg, Jari Järvelä, Markku Karpio, Sari Mikkonen, Ilari Nummi, Tommi Parkko, Taina West ja Mika Wickström.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.