Mainos

Kiviniemi vetoaa oppositioon Irlanti-asiassa

Pääministeri Mari Kiviniemi (kesk.) on vedonnut vielä oppositiopuolueisiin, että myös ne hyväksyisivät Irlannin tukemisen lainatakuilla.

Kiviniemi peräänkuulutti eduskunnassa alkaneessa keskustelussa vastuullisuutta. Hän sanoi, että toisenlaisen vaihtoehdon seuraukset - niin taloudelliset kuin poliittiset - olisivat suomalaisille vielä paljon raskaammat kantaa.

- Jos Eurooppa lamaantuu, myös Suomi kärsii. Suomalaista veronmaksajaa, lapsiperhettä, asuntovelallista ja eläkeläistä suojellakseni esitän Irlannin lainaohjelman hyväksymistä ja Suomen takuiden myöntämistä, Kiviniemi sanoi.

Pääministeri myös torjui opposition syytöksiä siitä, että hallitus olisi epäonnistunut neuvotteluissa Irlannille annettavan tuen ehdoista.

- Talouskuria edistävät esitykset ovat nyt Suomen aloitteesta ja tukemina etenemässä. Hallitus tulee pitämään huolen siitä, että ne myös menevät maaliin, Kiviniemi vakuutti.

Kiviniemen mukaan EU:n talouskurissa sekä rahoitusmarkkinoiden valvonnassa ja sääntelyssä ilmenneet epäkohdat juontuvat vuosikausien taakse. Hän kehui, miten nykyinen hallitus on ryhtynyt puhkaisemaan näitä "mätäpaiseita".

(MTV3 - STT)

Katso Matti Maunun juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.