Mainos

Kiviniemi tuomitsee vihaiskut Kainuun Sanomissa

Pääministeri Mari Kiviniemi (kesk) tuomitsee vähemmistöihin kohdistuneet vihaiskut, kertoo Kainuun Sanomat. Kiviniemi myös kritisoi kristillisdemokraattien puheenjohtajan Päivi Räsäsen kommentteja iskuista.

- En edes löydä sanoja, kun minun on niin vaikea ymmärtää Räsäsen ajattelutapaa. Kehotan kaikkia keskittymään siihen, että väkivallanteot kitketään, Kiviniemi sanoi Kainuun Sanomille.

Pääministeri viittasi Räsäsen blogikirjoitukseen, jossa tämä pohti, olisivatko Pride-kulkueeseen iskeneet henkilöt provosoituneet kulkueesta. Lisäksi Räsänen vihjasi, että hyökkäyksen voi tulkita vastareaktioksi poliittisen eliitin arvoliberalistiselle kehitykselle.

Kiviniemi on tyytyväinen, että ääriliikehdintä on Suomessa harvinaista. Silti hänen mukaansa edes yksittäisiä tapauksia ei saa katsoa läpi sormien.

- Tuntosarvien on oltava koko ajan herkkinä, ettei näille ilmiöille anneta pikkusormea, hän vaati lehden haastattelussa.

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen Pride-kulkueeseen iskettiin kyynelkaasulla ja savusoihduilla Helsingissä toissa viikonloppuna.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.