Mainos

Kiviniemi: Toivottavasti puhdas rasismi ei tässä maassa pure

Pääministeri Mari Kiviniemi (kesk) ei halua vetää Ruotsin eilisestä vaalituloksesta suoria johtopäätöksiä Suomen ensi kevään eduskuntavaaleihin. Kiviniemen mielestä Ruotsin vaaliteemat poikkeavat Suomesta, eikä hän usko, että ulkomaalaisvihamielisyys nousee samanlaiseksi aseeksi Suomen vaaleissa.

- Me olemme valmiita keskustelemaan oikeista asioista, mutta sellaisen turhanpäiväisen muukalaisvastaisuuden tai rasismin me haluamme kyllä torjua - ja pontevasti. Toivon, että Suomesta ei löytyisi kannatusta ja innostusta puhtaalle rasismille, Kiviniemi sanoo.

Kiviniemen mielestä maahanmuuttajien kotouttamiseen pitää panostaa yksinkertaisesti enemmän. Kotouttamisella hän tarkoittaa esimerkiksi sitä, että maahanmuuttajille tarjotaan mahdollisuus suomen kielen ja kulttuurin opiskeluun. Myös työpaikkoja pitää olla tarjolla.

Ruotsin eilisissä vaaleissa menestyi keskusta-oikeistolainen rintama. Kiviniemen mielestä naapurin vaaleista ei voi vetää suoria yhtäläisyysmerkkejä meidän tuleviin vaaleihimme.

- Pääministerinä voi olla tyytyväinen, jos hallitus kokonaisuudessaan saa kansan kannatuksen, mutta mitään johtopäätöksiä sieltä ei voi vetää suoraan Suomeen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.