Mainos

Kiviniemi pyrkii keskustan johtoon

Hallinto- ja kuntaministeri Mari Kiviniemi kertoo Suomenmaa-lehdessä tavoittelevansa keskustan puheenjohtajan paikkaa. Ennen Kiviniemeä kisaan on ilmoittautunut ainoastaan ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrynen.

Kiviniemi on valmis myös pääministeriksi, jos tehtävä tuoreelle puheenjohtajalle lankeaa.

- Peruslähtökohtani on, että olen ehdolla puheenjohtajaksi. Siitä seuraa kuitenkin myös se, että olen valmis kaikkiin tehtäviin, joita keskustan puheenjohtaja saa hoidettavakseen - myös pääministeriksi, Kiviniemi kertoo lehdessä.

Kiviniemellä on aviomies sekä 10- ja 12-vuotiaat lapset. Hän myöntää, että äitiyden ja poliitikon roolien yhdistämisessä riittää haastetta, mutta helsinkiläiselle se on helpompaa kuin muualla asuvalle.

Kiviniemi kertoo olevansa uudesta haasteesta yhtä innoissaan kuin lähtiessään ensimmäistä kertaa ehdolle eduskuntavaaleihin. Jalasjärveltä kotoisin oleva Kiviniemi valittiin ensimmäistä kertaa eduskuntaan vuoden 1995 eduskuntavaaleissa, silloin Vaasan vaalipiiristä.

Viime vaaleissa hän onnistui pääsemään läpi keskustalle kovin vaikeasta Helsingin vaalipiiristä. Ministerikokemusta Kiviniemelle on kertynyt Vanhasen ykkös- ja kakkoshallituksista. Edellisellä kaudella hän toimi ulkomaankauppa- ja kehitysministerinä ja nykyisessä hallituksessa hänen vastuulleen kuuluvat keskustalle tärkeät kunta-asiat.

Kiviniemen on määrä pitää asiasta tiedotustilaisuus keskustan puoluetoimistolla puolenpäivän jälkeen.

Väyrynen ilmoitti omasta ehdokkuudestaan tiistaina järjestämässään tiedotustilaisuudessa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.