Mainos

Kiviniemi: Puheenjohtajuus jaetaan vasta puoluekokouksessa

Lähes puolet Keskustan kenttäväestä kannattaa Mari Kiviniemeä puolueen uudeksi puheenjohtajaksi. Kiviniemeä puolueen johtoon kannattaa 46 prosenttia MTV:n uutisten kyselyyn vastanneista. Ministeri Kiviniemi toppuuttelee hieman voittoa, mutta on iloinen piikkipaikasta.

- Niin se vain on, että puolueen puheenjohtajuus ratkaustaan vasta puoluekokouksessa Lahdessa. Korostan, että puoluekokousedustajat tekevät päätökset. Kysely tehtiin piiritoimikuntien jäsenille, mutta onhan heistäkin moni kokouksessa äänestämässä.

Kiviniemi sanoo MTV:n verkkouutisten haastattelussa, että varma ei voi olla koskaan.

- Olen ollut mukana monissa vaaleissa ja kokenut voittoja sekä tappioita. Tiedän hyvin, että vasta vaalipäivänä, äänestyksen jälkeen voi olla varma voitosta tai tappiosta, Kiviniemi sanoo.

MTV:n uutisten kyselyssä voiton vienyt Kiviniemi sanoo kampanjoivansa ahkerasti Lahden puoluekokoukseen saakka. Hän aikoo pitää mm. Mauri Pekkarisen takanaan energisellä kampanjalla ja ahkeralla kiertämisellä.

- Pidän kampanjoinnissa tärkeänä esimerkiksi politiikan asiakysymyksiä ja aatetta, mutta myös sitä, miten puoluetta eli Suomen Keskustaa johdetaan.

Kiviniemestä tulisi puolueen puheenjohtajuuden myötä Suomen toinen pääministeri. Salkku kelpaisi kyllä.

- Olen ollut ministerinä kahdessa eri hallituksessa ja kansanedustajana 15 vuotta. Tunnen, että kokemusta ja osaamista löytyy. Erityisesti on mielenkiintoista päästä jälleen kansainvälisiin tehtäviin. Hallinto -ja kuntaministerin tehtävät ovat olleet kotimaa-painotteisia. Pääministerin salkun asiat eli talouspolitiikka ja ulkopolitiikka ovat ydinosaamisaluettani, Kiviniemi sanoo.

Katso Hanna Ruokankaan juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.