Mainos

Kiviniemi lupaa Pohjanmaan rautatierahat

Pääministeri Mari Kiviniemi (kesk.) lupaa, että ensi viikon budjettiriihessä etsitään tarvittavat rahat Pohjanmaan ratayhteyden korjaamiseen. Kiviniemi kertoi asiasta keskustan ministeriryhmän kesäkokouksessa Lohjalla.

Liikenneministeriön ja valtiovarainministeriön välisissä budjettineuvotteluissa asiaa ei saatu ratkaistua. Liikenneministeriö esittää ratahankkeelle 40 miljoonaa, valtiovarainministeriö on luvannut vain viisi miljoonaa.

Kiviniemen mukaan hallitus on kuitenkin sitoutunut Seinäjoki-Oulu -ratayhteyden korjaamiseen, mikä tarkoittaa hänen mukaansa sitä, että myös varat hankkeeseen on löydyttävä.

- Kyllähän koko hallitus on sitoutunut tuon ratahankkeen eteenpäin viemiseen. Siinä mielessä on hallituksen tehtävä löytää rahoitus siihen. Helppoa se ei ole, Kiviniemi sanoi MTV:n uutisille.

- Olen sitoutunut siihen että hallitus ratkaisut löytää, Kiviniemi lisäsi.

Budjetissa ei ole Kiviniemen mukaan paljoa liikkumavaraa, mutta hallituksen ja eduskunnan sitoutuminen ratahankkeeseen nostaa sen monien muiden hankkeiden edelle. Kiviniemen mukaan se ei kuitenkaan tarkoita, että rahat otettaisiin esimerkiksi Haminan ohikulkutien lykkäämisellä.

Kiviniemen mukaan myöskään asuntolainojen verovähennysoikeuteen ei budjettiriihessä kosketa, vaan mahdolliset muutokset jäävät seuraavalle vaalikaudelle.

Lue myös:

Katso Timo Haapalan juttu Lohjalta

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.