Mainos

Kiviniemi Lipposesta: Tuntuu kuin palaisimme 90-luvulle

Keskustan puheenjohtajan Mari Kiviniemen mukaan muiden puolueiden presidenttivaaliehdokkailla ei ole juuri vaikutusta keskustan ehdokasasetteluun.

Ex-pääministeri Paavo Lipponen (sdp) on luvannut ilmoittaa huomenna kello 14, asettuuko hän mahdollisesti ehdolle presidenttikisaan. Toistaiseksi vain kokoomuksen Sauli Niinistö ja vihreiden Pekka Haavisto ovat ilmoittaneet halukkuudestaan presidenttiehdokkaaksi.

– Ainakaan keskustan ehdokasasetteluun Lipposen mahdollisella ehdokkuudella ei ole mitään erityistä vaikutusta. Hieman tässä on toki sellainen tunnelma, että palataan 90-luvulle, jolloin sekä Lipponen että Niinistö olivat puolueidensa johdossa, Kiviniemi toteaa.

– Mielestäni on hyvä, että presidentiksi on pyrkimässä kokeneita osaajia eri puolueista. Tehtävä on kuitenkin sen verran vaativa, että riittävä kokemus ja osaaminen ovat tarpeen.

Kiviniemi sanoo olevansa luottavainen sen suhteen, että myös keskusta saa jäsenvaaliinsa useampia ehdokkaita. Hän ei kuitenkaan halua kommentoida, asettuuko hän mahdollisesti itse ehdolle.

– Minusta on tärkeää, että keskustalla on pätevä presidenttiehdokas, jolla on kannatusta ja innostusta tehtävään, puheenjohtaja tyytyy sanomaan.

"Lipponen olisi raikas tuulahdus presidenttikisassa"

Sdp:n puoluesihteerin Mikael Jungnerin mukaan Paavo Lipponen ei kertonut ehdokasmietteistään aiemmin omalle puolueelleen.

– Kyllä Paavo tosiaan vasta nyt toi asian julki. Paavon tuntien uskon, että hän on asiaa loppuun asti miettinyt. Ja miettii varmaan vieläkin, koska on vasta kertonut harkitsevansa ehdokkuutta, Jungner sanoo.

– Toivon todella, että Lipponen lähtee ehdokkaaksi. Hän sähköistäisi sdp:n esivaalin ja mahdollisesti valituksi tultuaan olisi selkeästi uusi raikas tuulahdus koko presidentinvaalikisassa.

Jungnerin mukaan Lipposen valinta sdp:n presidentinvaaliehdokkaaksi ei ole kuitenkaan vielä varmaa.

– Ei se ole kirkossa kuulutettu asia. Sdp:n perusyhdistyksillä on ensi maanantaihin asti aikaa ehdottaa henkilöitä. Jokaiselta ehdokkaalta, joka saa yli 10 suositusta, kysytään halukkuutta esivaaleihin. Jo nyt on selvää, että Erkki Tuomioja, Eero Heinäluoma, Lasse Lehtinen ja Liisa Jaakonsaari tulevat saamaan yli kymmenen suositusta. Puoluesihteerinä toivon, että he kaikki olisivat halukkaita lähtemään sdp:n esivaaliin.

(MTV3)

Katso Eeva Lehtimäen juttu (Seitsemän uutiset 10.8.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.