Mainos

Kiviniemi kuuli Vanhasen lähtöhaluista vain päivää ennen eroilmoitusta

Pääministeri Mari Kiviniemen mukaan hän kuuli Matti Vanhasen eroaikeista vasta joulukuussa - päivää ennen kuin pääministeri ilmoitti jättävänsä pääministerin tehtävät.

Eilen Vanhanen kertoi etsineensä uusia töitä jo elokuussa 2009. Vanhanen oli kiinnostunut Metsäteollisuuden toimitusjohtajan paikasta, joka oli vapautunut Anne Brunilan siirryttyä Fortumiin.

- En tiennyt Vanhasen aikeista, mutta se ei ole yllätys, että hän halusi toisiin tehtäviin.

Vanhasen lähtöhalut eivät näkyneet Kiviniemen mukaan millään tavalla hallitustyöskentelyssä. Kiviniemi kuvailee Vanhasen tehneen töitä loppuun asti tinkimättömästi.

- Vanhanen painoi niska limassa loppuun asti. Me muut ministerit olimme jo sitä mieltä, että ”relaa jo vähän”, Kiviniemi kuvailee.

Vanhasen eron syitä on pohdittu tiiviisti julkisuudessa yllättävän eroilmoituksen jälkeen. Ylen A-plus-ohjelmassa Vanhanen kertoi pohtineensa asiaa perhesyiden takia. Entinen pääministeri on vedonnut myös syksyiseen jalkaleikkaukseensa. Julkisuudessa on myös epäilty, että hän olisi eronnut Raha-automaattiyhdistyksen ja Nuorisosäätiön tukirahoista syntyneen kohun ja oikeuskanslerin tekemän selvityksen vuoksi.

Entinen pääministeri aloitti maanantaina Perheyritysten liiton toimitusjohtajana.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.