Kiviniemi kuuli Vanhasen lähtöhaluista vain päivää ennen eroilmoitusta

Pääministeri Mari Kiviniemen mukaan hän kuuli Matti Vanhasen eroaikeista vasta joulukuussa - päivää ennen kuin pääministeri ilmoitti jättävänsä pääministerin tehtävät.

Eilen Vanhanen kertoi etsineensä uusia töitä jo elokuussa 2009. Vanhanen oli kiinnostunut Metsäteollisuuden toimitusjohtajan paikasta, joka oli vapautunut Anne Brunilan siirryttyä Fortumiin.

- En tiennyt Vanhasen aikeista, mutta se ei ole yllätys, että hän halusi toisiin tehtäviin.

Vanhasen lähtöhalut eivät näkyneet Kiviniemen mukaan millään tavalla hallitustyöskentelyssä. Kiviniemi kuvailee Vanhasen tehneen töitä loppuun asti tinkimättömästi.

- Vanhanen painoi niska limassa loppuun asti. Me muut ministerit olimme jo sitä mieltä, että ”relaa jo vähän”, Kiviniemi kuvailee.

Vanhasen eron syitä on pohdittu tiiviisti julkisuudessa yllättävän eroilmoituksen jälkeen. Ylen A-plus-ohjelmassa Vanhanen kertoi pohtineensa asiaa perhesyiden takia. Entinen pääministeri on vedonnut myös syksyiseen jalkaleikkaukseensa. Julkisuudessa on myös epäilty, että hän olisi eronnut Raha-automaattiyhdistyksen ja Nuorisosäätiön tukirahoista syntyneen kohun ja oikeuskanslerin tekemän selvityksen vuoksi.

Entinen pääministeri aloitti maanantaina Perheyritysten liiton toimitusjohtajana.

Lue myös:

    Uusimmat