Kiviniemi: Kuntauudistuksen takana ei minkäänlaisia laskelmia

Hallituksen ajama kuntauudistus ei perustu minkäänlaisiin laskelmiin siitä, että 70–100 kunnan malli kannattaisi, arvostelee keskustan puheenjohtaja Mari Kiviniemi.

Koko kuntauudistus tulisikin keskeyttää, MTV3:n Huomenta Suomen Torstaikabinetissa vieraillut Kiviniemi lyttää.

– Hallituksen pitäisi lopettaa haihattelu siitä, että Suomeen voitaisiin luoda 70 kuntaa. Sellainen malli ei toimi missään maassa.

Palvelujen ongelmat eivät Kiviniemen mielestä poistu kuntarajoja siirtämällä.

– Sen sijaan pitäisi katsoa enemmän sosiaali- ja terveyspalveluja ja miettiä, miten niitä pitäisi uudistaa, hän sanoo

Nykyhallituksen ajama kuntauudistus eroaa Kiviniemen mielestä hänen omalla pääministerikaudellaan vedetystä Paras-hankkeesta siten, että nyt hallitus pakottaa vastoin muiden puolueiden tahtoa kunnat liitoksiin.

Paras-hankkeessa olivat Kiviniemen mukaan osallisina kaikki puolueet, ja uudistuksia haettiin yhteistyössä kuntien kanssa.

Halua jatkokaudelle

Kiviniemi on halukas jatkamaan keskustan puheenjohtajana myös nykyisen kauden jälkeen, vaikka keskusta ottikin pahasti takkiin kevään eduskuntavaaleissa, eikä presidentinvaalissakaan ylletty toiselle kierrokselle.

– Ilman muuta. Kun sitoutuu puolueen puheenjohtajaksi, on valmis kestämään vaikeampiakin aikoja.

Presidentinvaalin toiselta kierrokselta niukahkosti ulos jääneen keskustan presidenttiehdokkaan Paavo Väyrysen aikeita on arvailtu. On pohdittu, onko kunniapuheenjohtajaksi nimetyllä Väyrysellä halua takaisin puolueen puheenjohtajaksi, tai alkaako hän ajaa puolueen johtoon omaa suosikkiaan.

Kiviniemi ei halua lähteä mukaan arvailuun, eikä hän sanojensa mukaan koe, että Väyrynen olisi ilmoittanut lähtevänsä haastamaan nykyistä puheenjohtajaa.

– Puoluekokouksen valintoja ei pysty kukaan ohjaamaan, ei istuva johto tai kukaan muukaan.

(MTV3)

Katso keskustan puheenjohtajan Mari Kiviniemen haastattelu: (Huomenta Suomi 26.1.2012)

Lue myös:

    Uusimmat