Mainos

Kiviniemi: Kotihoidontuesta syttyi sota

Keskustan puheenjohtaja Mari Kiviniemi pitää hallituksen suunnitelmia leikata kotihoidontukea sodanjulistuksena. Kiviniemen mukaan nyt on päinvastoin tuettava perheitä ja kannustettava saamaan lisää lapsia.

- Mikäli Helsingin Sanomien uutinen pitää paikkansa, Keskusta ottaa sen sodanjulistuksena. Me tulemme tekemään kaikkemme, että suomalaisia perheitä ei kyykytetä, Kiviniemi uhoaa tiedotteessaan.

Helsingin Sanomat uutisoi tänään, että hallitus kaavailee kotihoidon tuen keston lyhentämistä kolmesta vuodesta kahteen. Asiasta on tarkoitus päättää muiden säästöjen yhteydessä maaliskuun lopussa.

Keskusta ei hyväksy tätä kotihoidontuen leikkaamista. Päinvastoin Kiviniemi haluaa kehittää tukea edelleen ja antaa perheille oikeuden valita itselleen sopivin tapa lastensa hoitamiseen.

- Työ- ja perhe-elämän parempi yhteensovittaminen on yksi tämän vuosikymmenen suurista asioista. Lasten kotihoidontuki on yksi tekijä, jolla parannetaan pienten lasten vanhempien jaksamista elämän ruuhkavuosina. Keskusta on esittänyt korotettua kotihoidontukea, kunnes lapsi täyttää puolitoista vuotta. Myös pienten lasten vanhempien vapaaehtoisen osa-aikatyön mahdollisuuksia pitää parantaa, Kiviniemi kertoo.

Kiviniemen mukaan säästöt kotihoidontuesta ovat silmänlumetta.

– Kuten eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan keskustalaiset jäsenet totesivat kannanotossaan, säästöt kotihoidontuesta ovat silmänlumetta. Kotihoidontuki on kunnille ja valtiolle huomattavasti päivähoitoa edullisempi ratkaisu, Kiviniemi sanoo.

– Emme ensinnäkään pidä tätä järkevänä säästökohteena lapsen edun näkökulmasta, perheiden valinnanvapauden näkökulmasta mutta emme myös laisinkaan minkäänasteisena säästönä, koska kustannukset siirtyvät kotihoidon tuesta sitten kuntien maksettavaksi julkisen päivähoidon puolelle, keskustan varapuheenjohtaja Annika Saarikko jatkaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.