Mainos

Kiviniemi ja Lehtomäki eivät innostu EU-ehdokkuudesta

Hallinto- ja kuntaministeri Mari Kiviniemi ja ympäristöministeri Paula Lehtomäki (oik.) valtiopäivien avajaisissa 4. helmikuuta 2009. Kuva: Lehtikuva

Hallinto- ja kuntaministeri Mari Kiviniemi kiistää tiedot, että häntä olisi kaavailtu keskustan ehdokkaaksi kesäkuun EU-vaaleihin. Kiviniemen mukaan hän on sitoutunut helsinkiläisten edustajaksi sekä eduskunnassa että kaupunginvaltuustossa.

- En aio pettää helsinkiläisille antamaani lupausta. Siten kaikki spekulaatio ehdokkuudellani kesäkuun Euroopan parlamentin vaaleissa on turhaa. Helsingin Sanomien uutisointi tänään perustui arvailuihin, vääriin tietoihin ja puoluesihteeri Jarmo Korhosen jakamaan informaatioon, Kiviniemi lataa.

Kiviniemi muistuttaa, että keskustan menestyminen Euroopan parlamentin vaaleissa riippuu siitä, onko puolueella tasaisesti koko Suomen kattava ehdokaslista.

Kiviniemen mukaan näyttää siltä, että Etelä-Pohjanmaalla on epävarmuutta omasta ehdokkaasta. Kiviniemi patistaakin puoluesihteeri Jarmo Korhosta ehdolle vaaleihin.

- Kannatan puoluesihteeri Jarmo Korhosta ehdokkaaksi kesäkuun vaaleissa. Hänen tehtävänsä on muutenkin olla mukana vahvalla panoksella vaalikiertueella, joten Korhosen oma ehdokkuus ei haittaa puoluesihteerin tehtävien hoitoa lainkaan, Kiviniemi toteaa.

Myös Lehtomäki kieltäytyy

Myöskään ympäristöministeri Paula Lehtomäki ei ole lähdössä vahvistamaan keskustan eurovaalien ehdokaslistaa.

- Ei ole näköpiirissä, että lähtisin eurovaaliehdokkaaksi, Lehtomäki totesi MTV:n uutisille iltapäivällä.

Lehtomäki myöntää, että puolueessa on käyty keskusteluja, miten keskusta kohentaisi EU-vaalien ehdokasvalikoimaansa.

- Pidän sinänsä europarlamentaarikon tehtävää mielenkiintoisena ja tärkeänä. Mielestäni on tärkeää, että keskusta saisi eritaustaisia ehdokkaita, Lehtomäki toteaa.

Helsingin Sanomien tietojen mukaan keskustan johto haluaa, että joku nykyisistä ministereistä ja ainakin viisi kansanedustajaa asettuu ehdolle kesäkuun EU-vaaleissa.

MTV:n uutisten ja EU:n parlamentin tiedotustoimiston yhdessä teettämän mielipidemittauksen mukaan keskusta olisi menettämässä yhden paikan kesäkuun vaaleissa. Paikkaluku tippuisi neljästä kolmeen.

Puheenjohtaja Matti Vanhasen aikana puolue on joutunut vaalitappiokierteeseen. Kenttäväki on myös hermostunut puolueen tippuvista kannatusluvuista.

Keskustalla on nyt yksitoista ehdokasta eurovaaleihin. Puolue tarvitsee vielä yhdeksän ehdokasta lisää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.