Mainos

Kiviniemi: Hallitus vaarantaa Suomen maineen

Oppositio on koventanut arvosteluaan hallituksen EU-politiikkaa ja vakuusvaatimuksia kohtaan. Keskustan puheenjohtaja Mari Kiviniemi kritisoi vakuuskiistaa kovin sanoin.

– Kyllähän hallitus on vaarantamassa Suomen maineen luotettavana ja rakentavana EU-maana. Ja se uhrataan sitten sdp:n vaalilupausten alttarille, Kiviniemi napauttaa.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini paheksuu pelottelua, että niskuroiva Suomi jäisi ilman EU:n tukiaisia tai että Kreikan kaataminen romahduttaisi viennin.

– Jos suomella on hyvä vientituote, jolla on kysyntää, niin ei sitä jätetä ostamatta sen takia että kieltäydymme hulttioita pelastamasta, Soini sanoo.

Suomen tiukka linja on saanut Euroopassa ennen näkemätöntä huomiota. Tänään kansainvälisissä uutistoimistoissa kiersi huhu, että Suomi olisi jo luopumassa Kreikka-vakuuksista Saksan painostuksen takia.

Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen kiirehti kuitenkin oikomaan tietoja.

– Se tieto ei pidä paikkaansa. Siksi olen yrittänyt matkan varrella sanoa, että kaikkea mikä lehdissä lukee ja julkisuudessa on kerrottu, ei kannata pitää totena, Urpilainen sanoo.

– Neuvotteluja ei käydä mediassa, vaan virkamiestasolla. Tänäänkin on virkamieskokous jossa on tarkoitus käydä läpi muutamia malleja. Tältä osin suomen kanta on ennallaan.

Eduskunta pääsee käsittelemään Kreikan uutta tukipakettia ensitöikseen parin viikon päästä.

(MTV3)

Katso Jussi Kärjen juttu (Seitsemän uutiset 26.8.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.