Kiusauksen perusohje

Kiusauksissa on yleensä suikaloituja perunoita ja muita kasviksia sekä kalaa tai lihaa. Nesteenä on perinteisesti käytetty kermaa, myös maito, kasvis-, kala-, tai lihaliemi sopii. Nesteeksi voi käyttää myös liemeen liuotettua sulate- tai tuorejuustoa.

4:lle 12:lle
1 l 3 l kiinteää raaka-ainetta (esim. perunoita, kasviksia, kalaa, lihaa, juustoa)
n. 2 dl n. 6 dl nestettä (esim. maitoa, kermaa, kala-, kasvis-, lihalientä) mausteita

1. Kuori ja suikaloi tai viipaloi kasvikset. Jos käytät lihaa tai kalaa suikaloi myös se. Ruskista kokoliha ennen lisäämistä muihin raaka-aineisiin.
2. Mausta ainekset ja lado kerroksittain voideltuun uunivuokaan. Kaada neste päälle ja kypsennä 175-200 asteessa 1-1,5 tuntia.

Lue myös:

    Uusimmat