Mainos

Kiusattujen tuen varainhankintaa tutkitaan törkenä petoksena

Kiusattujen tuki -nimisen yhdistyksen nimissä on kerätty lehtimyynnillä yli 300 000 euroa.

Helsingin poliisi tutkii kiusattujen tuen varainhankintaa epäiltynä törkeänä petoksena. Kiusattujen tuen nimissä on myyty puhelimitse kahta, 39 ja 63 euron hintaista Kitu-lehtipakettia toukokuun 2006 ja maaliskuun 2007 välisenä aikana.

Noin 5 500 suomalaista ihmistä, yritystä ja järjestöä antoi hyvässä uskossa rahaa kiusattujen henkilöiden varainhankintaan.

- Olemme laskeneet rikoshyödyn olevan yli 300 000 euroa, kertoo rikoskomisario Hannu Männikkö Helsingin poliisin talous- ja omaisuusrikosyksiköstä.

Poliisi pääsi rikoksen jäljille ikään kuin sivutuotteena, kun se tutki tekijöiden rikkomusta liiketoimintakieltoon sekä muita talousrikoksia. Poliisin esitutkinnassa kävi ilmi, että vain murto-osa kiusatuille kerätyistä varoista on päätynyt tukitoimintaan.

- Kiusatuille päätyi varoja noin 1000 euroa. Selvisi myös, että tämän nimistä yhdistystä oltu ehditty perustamaankaan, kertoo Männikkö.

Männikkö pitää tärkeänä, että rikoksen jäljille päästiin ajoissa. Rikoskokonaisuudessa vangittuna on ollut yksi henkilö ja useita ihmisiä on ollut pidätettynä. Lisäksi poliisi on kuulustellut kokonaisuuteen liittyen useita ihmisiä.

Poliisi pyytää Kitu-lehtipaketin ostaneita henkilöitä ja yhteisöjä lähettämään mahdollisen rangaistus- ja vahingonkorvausvaatimuksensa poliisille 15.10.2007 mennessä. Tämän jälkeen asia siirtyy syyttäjälle syyteharkintaan.

Syöpäsairaiden tuki ry:n rahankeräyksestä vuosina 2002-2005 yhdistys syyllistyi vilpilliseen rahankeräykseen ja ehti saada hyväuskoisilta lahjoittajilta 2,5 miljoonaa euroa. Asian paljasti MTV3:n 45minuuttia -ohjelma joulukuussa 2005.

Käräjäoikeus tuomitsi päätekijän vuoden ehdolliseen vankeuteen törkeästä petoksesta. Asian käsittely jatkuu hovioikeudessa.

(MTV3-Johanna Sainio)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.