Mainos

Kiusattu teini teki itsemurhan – Facebook voi joutua syytteeseen

Italialaisyyttäjä harkitsee nostavansa oikeusjutun yhteisöpalvelu Facebookia vastaan 14-vuotiaan tytön päädyttyä itsemurhaan Novarran kaupungissa Pohjois-Italiassa.

Carolina Picchio päätyi traagiseen ratkaisuunsa tammikuussa sen jälkeen, kun hän oli joutunut kiusaamisen kohteeksi Facebookissa julkaistun videon vuoksi.

Videolle oli kuvattu Picchio päihtyneenä. Videon ilmestyttyä Facebookiin alkoi teinitytön helvetti.

CNN:n mukaan Picchion entinen poikaystävä kavereineen alkoi pommittaa Picchiota loukkaavilla ja herjaavilla viesteillä. Netissä alkanut kiusaaminen jatkui koulussa.

Tammikuun 5. päivänä Picchio ei enää jaksanut: hän hyppäsi huoneestaan pää edelle kuolemaan.

Picchion ystävät ja sisko kertovat ilmoittaneensa Facebookille useita kertoja asiattomista viesteistä, joita Picchion ex-poikaystävä julkaisi tytön Facebook-seinällä. Facebook ei poistanut herjaavia viestejä lukuisista pyynnöistä huolimatta.

Nyt Novarran kaupungin yleinen syyttäjä Francesco Saluzzo harkitsee syytteen nostamista Facebookia vastaan. Saluzzon mukaan mahdollisessa syytteessä on kyse siitä, ajoiko Facebook Picchion itsemurhaan, kun palvelu ei poistanut loukkaavia viestejä.

Carolina Picchion surun murtama äiti näytti CNN:lle tyttärensä kirjoittaman viimeisen kirjeen, jonka tämä oli osoittanut kiusaajilleen:

– Oletteko nyt tyytyväisiä? Oletteko satuttaneet minua tarpeeksi? Oletteko kostaneet tarpeeksi?

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.