Mainos

Kiusaajat repivät Joonan, 5, repun rikki – ammattiopiston opiskelijat yllättivät pojan jalolla teolla

Oriveteläisen Joonan, 5, esikoulupäivä päättyi tiistaina ikävästi, kun poika löysi Turtles-reppunsa riekaleiksi revittynä. Harmillinen tapahtuma kääntyi kuitenkin iloksi jo seuraavana päivänä, kun läheisen ammattiopiston opiskelijat lahjoittivat Joonalle entistä komeamman kassin.

Joonan äiti, Iida Salomaa, kertoo ihmetelleensä, kun poika ilmestyi tiistaina esikoulupäivän jälkeen kotiin reppu riekaleisena.

– Hänellä oli Turtles-reppu ja siitä oli revitty kuva kokonaan pois. Kysyin, että mitä tälle on tapahtunut. Poika oli kauhean itkuinen ja kertoi, ettei tiennyt. Hän sanoi repun olleen ehjä vielä aamulla. Myös hän itse ihmetteli, mitä sille oli tapahtunut.

Repun repijöitä ei tavoitettu

Joonan äiti ryhtyi selvittämään repun kohtaloa ja kävi ilmi, että Joonan koulukaveri oli nähnyt vanhempia koululaisia heittelemässä Joonan reppua koulun käytävillä. Tekijöitä ei kuitenkaan tavoitettu, vaikka tapahtunutta yritettiin selvittää myös yhdessä Joonan opettajan kanssa.

Hajonneesta repusta aiheutunut mielipaha hälveni kuitenkin pian.

Salomaa sai keskiviikkoaamuna viestin vanhalta tuttavaltaan, Tuire Järviseltä. Tampereen seudun ammattiopistossa opiskeleva nainen kertoi, että koululla on käynnissä kiusaamisen vastainen kampanja, ja että Joonan esikoulun lähellä sijaitsevan Oriveden toimipisteen opiskelijat tahtoisivat lahjoittaa Joonalle uuden repun.

Opiskelijat yllättivät Joonan

Joonan äiti kertoo, että opiskelijat olivat ostaneet Joonalle uuden repun omilla rahoillaan ja luovuttaneet sen pojalle esikoulupäivän päätteeksi. Nuori opiskelija oli eleestä otettu. Äidin mukaan uusi reppu sai Joonalta ylistäviä kehuja.

– Joona tuli ihan tohkeissaan eskarista kotiin ja kertoi, kuinka aikuiset olivat tuoneet hänelle uuden repun. Hän oli aivan ällikällä lyöty. Hän ihmetteli, kuinka ihania ja kilttejä häntä kohtaan oltiin oltu.

– Hän kuljeskeli koko loppuillan kotona uusi reppu selässä. Hänen mukaansa se oli vielä parempi kuin edellinen.

Salomaa kiittelee tempaukseen osallistuneita opiskelijoita vuolaasti ja kertoo, että ystävällinen ele lämmitti myös äidin mieltä.

– Olen tästä tosi iloinen, onnellinen ja otettu. Se oli oikeasti tosi hieno tempaus.

Tapauksesta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.