Mainos

Kiuru: Syrjäytymisen ehkäisy koulun tehtävä

Suomen Punaisen Ristin teettämän kyselyn mukaan suomalaiset ovat huolestuneita nuorten syrjäytymisestä. Peräti 70 prosenttia vastaajista ilmoitti olevansa asiasta erittäin tai melko huolestunut.

MTV:n SuomiAreenaan Porissa osallistunut opetusministeri Krista Kiuru jakaa huolen ja sanoo, että syrjäytymistä pitäisi ehkäistä erityisesti koulussa.

- Kyllä tämä on totinen uhka tämän päivän maailmassa. Meidän pitäisi pystyä koulutyössä antamaan riittävät eväät elämään, jotta nuoret pärjäisivät. Minusta se on hälyttävää, että 16-vuotiaista 4000-8000 jää täysin koulumaailman ulkopuolelle ja se on kierre ikuiseen köyhyyteen.

Kiurun mukaan kansainvälisistä vertailuista näkee selvästi, että suomalaisessa koulussa ei viihdytä ja myös oppilaiden osaamistaso on laskussa.

- Työ peruskoulun uudistamiseksi on jo aloitettu. Yritämme hakea keinoja motivaatiotason nostamiseksi ja tulosten parantamiseksi. Samat tärkeät asiat pitää jatkossakin opettaa, mutta hieman erilaisilla toimintatavoilla. Nykyinen nuori sukupolvi ei taatusti ole vähemmän välkkyä porukkaa kuin aikaisemmat, oppimisen ilo on vain päässyt katoamaan.

Suomalaisten huolet ja ilonaiheet -tutkimuksen teki Taloustutkimus Oy Suomen Punaisen Ristin toimeksiannosta. Tutkimus tehtiin kesäkuussa juhannuksen alla, ja siihen vastasi 1084 15-79-vuotiasta suomalaista.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.