Mainos

Kiuru ei aio antaa toimilupaa venäläiselle valtionradiolle

Viestintäministeri Krista Kiurulla (sd.) ei ole minkäänlaista aikomusta myöntää venäläiselle valtionyhtiölle radiotoimilupaa, jos sellaista haettaisiin.  

Yle uutisoi eilen, että Venäjän valtion rahoittama yhtiö havittelee radioasemaa Helsinkiin. Kiurun mukaan taajuuksia ei ole Helsingissä vapaana, ja vaikka olisi, on jonossa jo valmiiksi useita toimijoita.   

Liikenne- ja viestintäministeriölle on tehty alustava kysely toimiluvista. Ministeriöllä ei ole tarkempaa tietoa, kuka kyselyn takana on.  

Julkisen sanan neuvoston puheejohtaja Risto Uimonen ei ota kantaa siihen, tulisiko toimilupa myöntää vai ei, kunhan päätöksellä ei uhata sananvapautta.  

– Voihan myös valtiollisia tv-kanavia katsoa Suomessa. Toisaalta taajuuksia on rajallisesti ja niitä ei riitä kaikille, Uimonen sanoo.  

Jos radiokanava jotenkin saisi toimiluvan Suomessa, yleisölle pitäisi Uimosen mielestä avoimesti kertoa, mikä radiokanavan luonne on ja mihin se pyrkii.   

– Annetaan siten yleisön ratkaista, millaisena sitä pidetään: kuunnellaanko sitä, pidetäänkö sitä luotettavana vai otetaanko se ihan puhtaasti valtiollisena propagandaradiona.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.