Mainos

Kittilän lentoliikenne on poikki viikonlopun ajan

Ilmeisesti kattoremontin tulitöistä alkunsa saanut tulipalo tuhosi Kittilän lentoaseman vanhan puolen eilen illalla. Vahinkojen konaissumma noussee miljooniin euroihin.

Lentoliikenne Kittilässä on peruttu sunnuntaihin asti. Lennot pyritään saamaan normaaliin aikatauluun jälleen ensi maanantaina.

Tulipalo tuhosi eilen illalla Kittilän lentoaseman vanhasta osasta yli puolet ja jonkin verran uuden laajennusosan kattorakenteita. Pelastuslaitos arvelee palon lähteneen uuden ja vanhan terminaalin yhdyskäytävän laajennustöistä. Katolla tehtiin eilen iltapäivällä huovutustöitä.

Viikonloppuna lentoasemalle oli tulossa yksi edestakainen lento päivässä. Kullakin lennolla on enintään 150 matkustajaa suuntaansa riippuen varauksista. Nyt lennot kulkevat Rovaniemen kautta.

- Pyrimme jatkamaan lentoja mahdollisimman pian tilapäisjärjestelyin, tulipalolta säästyneessä terminaalissa tai käyttäen muita tilojamme. Meillä oli onni onnettomuudessa, sillä nyt on kentän hiljaisin aika. Syyskuun vaihteesta alkavan ruskasesongin saamme hoidettua ilman muuta, sanoo lentokentän johtaja Kari Tohmo.

Asemarakennuksen uuden osan on tarkoitus valmistua marraskuun alkuun mennessä. Kittilän lentokentän vilkkain kausi alkaa jouluna ja kestää huhtikuuhun. Tänä aikana kulkee 90 prosenttia 240 000 vuosittaisesta matkustajasta.

- Uskomme että pääsemme nopeasti jaloillemme, ja talven matkailijat eivät tästä tule kärsimään, Tohmo lupaa.

Tohmon mukaan palossa tuhoutunut vanha osa pyritään saamaan samantyyliseksi kuin ennen, sillä se oli lentokentän kauneimpia osia.

Vanhan osan rakenteellisten vaurioiden tutkinta alkaa tänään, jonka jälkeen päätetään voidaanko vanhoja rakenteita käyttää vai joudutaanko ne rakentamaan kokonaan uudestaan. Tohmo arvelee, että korjauskustannukset nousevat miljooniin euroihin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.