Mainos

Kittilän lentokentällä 100 000 matkustajaa vuodessa

Joulupukin etsijät nostivat Kittilän lentoaseman matkustajaluvut jälleen uuteen huippuunsa. Rajusti kasvanut joulusesonki aiheutti sen, että tänään päiväkoneella saapui kuluvan vuoden 100 000. matkustaja.

Kittilän lentoaseman kokonaismatkustajamäärä tänä vuonna noussee noin 101 000 lähtevään ja saapuvaan matkustajaan. Lisäystä edellisvuoteen on peräti 17 000 matkustajaa eli 20 prosenttia. Lentoasema uskoo, että matkustajien määrä kasvaa yhä.
-Nykyisellä majoituskapasiteetilla ei olisi mikään mahdottomuus, että seuraavaksi lähivuosina juhlittaisiin jo 150 000 matkustajan rajan ylittämistä, arvioi lentoaseman päällikkö Kari Tohmo. Näin kuitenkin vain siinä tapauksessa, että lentoyhtiöillä riittää kapasiteettia tarjottavaksi reitille.

Kansainvälinen joulukuu

Lentoaseman joulukuuta on leimannut kansainvälisyys. Yli 30 suoralla tilauslennolla on kuljetettu yhteensä 8500 matkustajaa. Lisäksi on kuljetettu saman verran matkustajia kotimaan säännöllisillä vuoroilla ja lisävuoroilla.
-Lentoaseman koko henkilökunta on työskennellyt kapasiteettinsa äärirajoilla koko joulukuun, eräät heistä jopa joulupyhätkin töitä tehden, kiittää Kari Tohmo. Maalis-huhtikuussa on taas odotettavissa iso sesonki, kun hiihtolomat alkavat. Vilkkaimpana aikana hiihtokaudella matkustajamäärä ylittää 20 000 henkeä kuukaudessa. Tohmo toivoo, että kesämatkailuakin osattaisiin markkinoida lentoliikennettä hyödyntäen, sillä esimerkiksi hiljaisena kautena heinäkuussa on vain noin 2000 matkustajaa.

-Vertailu muihin matkailulentokenttiin kuten Ivaloon ja Kuusamoon osoittaa, ettei Levin-Ylläksen alueella osata vielä kesämatkailun markkinoinnissa hyödyntää lentoliikennettä, Tohmo pohtii. Esimerkiksi Ivalon matkustajamäärä on nelinkertainen Kittilään verrattuna hiljaisimpana kesäkuukautena ja Kuusamonkin lähes kolminkertainen. Kuitenkin Kittilän lentoaseman vaikutusalueella olisi vuodepaikkoja lähes sama määrä kuin noissa keskuksissa yhteensä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.